Travel tips

Am plecat o saptamana in turul Andaluziei. Prima oprire, Malaga

01/02/2016
malaga-4

Exceptand Tara Bascilor si zona de la granita cu Portugalia, unde nu am fost pana acum, pot spune ca sunt familiarizat cu regiunile Spaniei. Iar sudul, Andaluzia, este de departe preferatul meu. Clima, istorie, oameni, bucatarie. 4 din 4, bifate cu nota maxima.

Timp de o saptamana imi duc doamna intr-un mic tur al Andaluziei. Avem doua “baze” stabilite – in Malaga si in Sevilla. Planul spune ca din Malaga vom face excursii de o zi in Granada si pe coasta (Marbella, Benalmádena, Fuengirola). Sa vedem si in ce masura ne va permite timpul.

Apoi vom merge in Sevilla si, tot asa, cate o zi, in Cordoba si Cadiz plus Jerez. Ca modalitate de transport am ales o combinatie de tren cu autocar. Initial, ma gandeam sa inchiriez masina, dar preturile mari la parcare (cam 18 euro / 24 de ore) mi-au sugerat ca nu prea renteaza. In plus, trenurile si autocarele sunt dese si circula bine.

Prima zi este dedicata 100% orasului Malaga. De pe balconul hotelului, situat pe stradutele centrului istoric, se vede turla bisericii Sagrado Corazon. La inca doua minut de mers pe jos e locul de unde ne “energizam” cu un cappuccino de zile mari. El Último Mono e o cafenea mai hipstereasca, unde doi tinerei prepara cu multa migala fiecare cafea. Stai 3 minute pentru o ceasca de rasfat, dar credeti-ma ca merita.

Dupa cafea urcam la Alcazaba (Forul Roman) si la castelul Gibralfaro, de unde ai o priveliste 360 de grade a Malagai. Urmeaza plajele, portul si centrul vechi cu strazile comerciale. Despre jamon, caracatita, pestele prajit si berea la 70 de centi paharul nu spun inca nimic. Trebuie sa mai aprofundez.

P.S. Sunt 22 de grade in Malaga.

* Fotografii realizate cu Canon 70D si un obiectiv de 24 mm.

malaga-1

malaga-2

malaga-3

malaga-5

malaga-6

malaga-7

malaga-8

malaga-9

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

6 Comments

 • Reply Alexei Marcovici 01/02/2016 at 12:35

  De cand ai schimbat interfata blogului Mihai, cheful de duca pe care il starnesc postarile tale a crescut exponential! Have fun

  • Reply Mihai Jurca 01/02/2016 at 18:37

   Merci. 🙂

 • Reply Alina 01/02/2016 at 18:18

  Iu piiiii!!! Super idee de vacanta!! Anul viitor incerc…

 • Reply Nastasa Liliana 13/04/2016 at 13:38

  Mulțumesc, o să mă ajute mult. Văd că avem si prieteni comuni☺

 • Reply Nastasa Liliana 13/04/2016 at 13:41

  Mulțumesc, sigur o să-mi fie de ajutor☺
  Văd că avem şi prieteni comuni

 • Reply Cu copiii in vacanta in Andaluzia - Jurnalul Alinutei 08/05/2017 at 10:38

  […] ma simt foarte apropiata si cu care pastrez legatura: Caiet de Calatorie (multumiri speciale!!!), Mihai Jurca, Calatorii de Weekend, Designed to Travel. Am notat tot ceea ce mi s-a parut mai interesant, am […]

 • Leave a Reply