piata-craciun

Cele mai ieftine bilete de avion pentru Craciun. Praga, Viena, Budapesta, Munchen

[image name=line]

Doua luni au mai ramas pana la Craciun si cam o luna pana se deschid pietele de profil din orasele europene. Prilej de a ne omeni cu turta dulce, vin fiert si alte minunatii. Am fost curios in aceasta dimineata sa vad cat mai costa biletele de avion catre destinatiile preferate de romani in perioada Craciunului – Viena, Praga, Budapesta, Munchen.

Mentionez din start regulile dupa care am realizat cautarile:

 • Vreau sa petrec 4-5 zile (inclusiv ziua de 25 decembrie) la destinatie.
 • Zboruri directe cu companii nationale pentru ca low-costurile nu zboara in cele 4 orase.
 • Am ales zilele care ofera cele mai avantajoase tarife in perioada mentionata.
 • Preturile de mai jos includ toate taxele. Inclusiv bagajul de cala.

La Viena poti zbura cu TAROM sau cu Austrian Airlines. Pretul ajunge pe la 200 de euro – 198 de euro la TAROM, respectiv 204 la Austrian. (foto 1 si 2)

Apoi Praga. Catre aceasta destinatie preturile sunt mai bune. 159 de euro la TAROM si 163 de euro (722 RON) la Czech Airlines – compania nationala a cehilor. (foto 3 si 4)

Catre Budapesta zboara numai TAROM-ul. Unde nu e concurenta, vai si amar de pret – 212 euro, desi e cursa cea mai scurta din cele prezentate. (foto 5)

In fine, eu as opta pentru Munchen cu Lufthansa. Pretul e bun pentru Craciun – 143 de euro. (foto 6)

Daca nu apar promotii – si e greu de crezut ca acest lucru se va intampla pentru cursele din perioada sarbatorilor – aceste preturi vor merge numai in sus in perioada urmatoare.

[wpsgallery]

* Foto header: © Azenz | Dreamstime.comChristmas Market – Mulled Wine Sale, In Lueneburg Photo

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

 • Cristina

  Buna,

  O scurta informatie, piețele de crăcin din Germania (inclusiv München) sunt deschise de la sfârsitul lunii noiembrie pâna pe 24 decembrie la ora 14:00. În zilele de 25, 26 decembrie toate magazinele sunt închise, pe 24. 12 închid la 14:00. Majoritatea muzeelor sunt închise pe 24, 25.12., de pe 26 in general sunt deschise. Cam la fel e și la Viena.

  Nu vreau să descurajez un city-break la München în această perioada, doar am vrut sa ofer niște ponturi utile. De altfel se pot face multe lucruri și în afară de muzee, piețe de crăciun și cumpăraturi. Eu aș recomanda excursii de o zi la Nürnberg, Regensburg, Augsburg, sau alte orașe din apropiere. De ce nu o zi de ski la Zugspitze sau după 26.12. o vizită la castelul Neuschwanstein. De altfel berăriile tradiționale vor fi deschise si pe perioada crăciunului.

  Sper să iți fie de folos informațiile în alegerea finală a destinației.

  Călătorie plăcută!

 • Catalina

  Buna,
  Noi plecam de pe 28 dec in Viena (6 nopți) pentru a petrece Revelionul. Suntem 4 adulti si 1 copil. Ce variante ar fi pentru noaptea dintre ani? Se organizează ceva in centrul vechi sau la Schonbrunn… Sau in alta parte (la primărie poate)?
  Daca ma puteți ajuta cu niște sfaturi sau recomandari, va multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *