Travel tips

As pleca in vacanta, dar nu stiu unde! Cum alegi, sfaturi practice

13/11/2017
coasta-azur-apa

Parca as iesi un pic din tara, dar nu stiu unde. Aud tot mai des aceasta afirmatie in randul cunoscutilor. Si incerc sa ii ajut, ca doar ma stiti baiat saritor. Si apelez la intrebari filtru. Cate zile ti-ai dori sa stai? Cand ai vrea sa pleci? In Europa sau pe alt continent? Mare sau munte? Orase mari sau asezari mici si cochete? Si tot asa. Pana la victoria finala.

Daca ti-ai creionat clar in minte ceea ce vrei sa faci, procesul de alegere a vacantei se cam rezuma la a gasi un zbor avantajos, cazarea preferata si la a face o mica planificare a locurilor pe care vrei sa le vezi. Dar cand nu ai nicio idee, ce te faci?

Un prim pas ar fi sa identifici clar perioada in care vrei sa pleci. Vreau un weekend in noiembrie, o saptamana dupa Anul Nou, sau cateva zile de ziua sotului, in martie. Daca stii ca pleci in luna noiembrie, spre exemplu, nu ar fi rau sa arunci un ochi pe thebesttimetovisit.com. Alegi continentul, temperatura minima, temperatura maxima si primesti sugestii. Daca te hotarasti asupra unei destinatii si vrei sa afli si mai multe date despre cum e vremea in locul respectiv, in perioada aleasa, cauta destinatia pe AccuWeather.com.  Alege month, si luna noiembrie 2016, pentru a vedea exact cate grade au fost acum un an, in perioada aleasa.

xabia-1

Si daca ai ales, si daca nu, in functie de vreme, poti trece la pasul urmator. Biletul de avion. Skyscanner.com iti sorteaza in functie de pret biletele de avion dintr-o anumita perioada, cu plecare din orasul indicat de tine. Alegi ca oras de plecare Bucuresti, luna in care vrei sa zbori (daca nu ai inca date exacte) si lasi gol in caseta cu destinatia. De aici, alte idei. Poti alege inclusiv sa ordonezi biletele in functie de cheapest month. Asta inseamna ca poti vedea cand e cel mai ieftin sa zbori de la Sofia la Copenhaga. Sau de la Bucuresti la Doha.

Verifica apoi cazarile disponibile. Poti arunca o privire pe orice site de rezervari, pentru a-ti face o idee cu privire la pretul unei camere in perioada vizata de tine. Sunt destinatii in care zbori cu doar 20-30 de euro, dar nu gasesti o cazare decenta sub 80-90 de euro pe noapte. Cum exista si locuri in care ajungi cu 150-200 de euro, iar cazarea este foarte ieftina. Tu stii cat vrei sa stai si de ce buget dispui.

Nu stii cam costa diverse lucruri la destinatie? Intra pe numbeo.com ca sa iti faci o idee. Nu sunt 100% exacte preturile, dar sunt destul de aproape de realitate.

lonja-barranco-sevilla-4

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply Hitlist, idei de calatorie pentru perioada urmatoare 15/01/2018 at 10:43

    […] vreme scriam un articol – As pleca in vacanta, dar nu stiu unde! Cum alegi, sfaturi practice (link). Astazi va propun o aplicatie, tare draguta. Se numeste Hitlist si este disponibila (link) atat pe […]

  • Leave a Reply