lax-airport

Cum gasesti bilete ieftine de avion (4). Aeroporturi, transferuri si multa fantezie

[image name=line]

Harta, fantezia si flexibilitatea sunt aproape totul cand vine vorba de gasirea rutelor ideale si a tarifelor care sa te faca sa vrei, si sa si poti sa pleci cat mai des in vacanta.

Harta – Stii unde vrei sa ajungi. Cauta alternative – aeroporturi apropiate de “tinta” finala a calatoriei tale. S-ar purea sa fie mai ieftin sa aterizezi intr-un alt oras si sa faci transferul cu trenul sau cu autobuzul.

Fantezia – Nu te feri sa faci fel si fel de combinatii. In fond, esti in vacanta si nu te alearga nimeni. Poti vedea, chiar si pentru cateva ore, locuri in care altfel nu ai ajunge.

Flexibilitatea – Nu fii batos atunci cand vine vorba de transferuri sau escale. In fond, vrei sa ajungi in siguranta, intr-un timp rezonabil si la cel mai bun tarif posibil intr-un loc. Nu?

Hai sa iti dau un exemplu. In luna martie am fost la Venezia. Cum compania cu care am zburat opera un singur zbor pe zi catre aceasta destinatie, automat plecai dimineata si erai nevoit sa te intorci tot dimineata spre Bucuresti (avionul zboara dus-intors din Bucuresti). In loc sa plec luni dimineata si sa revin joi dimineata, cu inca o noapte suplimentara de cazare la Venezia (miercuri spre joi), am ales ca miercuri, in jurul pranzului, sa iau trenul spre Verona, de unde era cursa spre Bucuresti seara tarziu. Trenul a facut putin peste o ora, a costat in jurul a 8 euro si mi-a oferit posibilitatea unei plimbari prin Verona. Altfel, nu stiu cand ajungeam si pe acolo.

verona-venezia

Ideea pe care vreau s-o desprindem din articolul de astazi este aceea ca spre anumite destinatii nu vei gasi niciodata tarife mici. Oricat ai cauta. Ti-am mai dat exemplul Bratislava. Unde aterizeaza si decoleaza zilnic in jur de 12-14 curse. Varianta viabila, din punct de vedere al costurilor, e sa zbori la Viena, apoi sa mergi cu autobuzul vreo 55 de kilometri.

La fel Sevilla, Gibraltar sau Zurich, unde daca nu gasesti o oferta Swiss Airlines, ma tem ca vei plati destul de mult.

Niste baieti (mult) mai destepti decat mine au inventat site-ul Rome2Rio.com. Introduci punctul de plecare, destinatia finala, iar site-ul iti spune cum ajungi intre punctele A si B, dar si care este costul orientativ al traseului.

Si revin la exemplul zbor prin Viena, cu transfer la Bratislava.

rome-2-rio-viena

rome-2-rio-viena-1

Rome 2 Rio imi spune ca exista linia de autobuz 7010, care ajunge in 45 de minute de la aeroportul din Viena la Bratislava. Preturile afisate nu sunt intotdeauna exacte, dar iti permit sa iti faci o idee despre ce urmeaza sa faci.

Asa ca jucati-va cu tarifele, aeroporturile si rutele pe care le alegeti. Pana in Florenta, trenul face doar 37 de minute din Bologna si costa 15 euro. De ce sa te mai complici sa zbori cu escala prin Milano, cand poti ajunge direct cu un low-cost si un tren. Bafta!

 

* Foto header: © Boarding1now | Dreamstime.comLos Angeles International Airport LAX Photo

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Catalin

    Trenul din Bologna catre Firenze care face 37 de minute costa 19 euro. Exista si “Regionale” care costa 9 euro, dar face 1H si 30 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *