Travel tips

Ghid de calatorie Brno, Cehia. Download gratuit

19/03/2017
brno-skyline

Ghidul dedicat orasului Bruges s-a downloadat ca painea calda si va multumesc pentru asta. Astazi ne mutam in miezul Europei, mai precis in Republica Ceha.

Brno, al doilea oras ca marime al Cehiei a fost pentru mine o revelatie. Este un amestec reusit de atmosfera medievala, inovatie si modernism.  In decurs de cateva strazi, poti trece de la farmecul unui castel vechi sute de ani, la o galerie de arta contemporana si un orologiu modern, care aduna in jurul sau trecatorii curiosi.

Statistic vorbind, Brno este un oras de 400.000 de locuitori, aflat la aproximativ 2 ore de mers cu masina de la Viena, respectiv 2 ore si un sfert de la Praga. Brno este si un mare centru universitar, aproximativ 86.000 de studenti invatand in cel mai mare oras al regiunii Moravia. Brno, avand aproape toate obiectivele grupate in zona sa centrala, este usor de vizitat si nu vei simti presiunea timpului ca nu ai ajuns “si colo, si colo”.

In ghidul acesta vei regasi informatii utile despre Castelul Spilberk, Catedrala Sf. Petru si Paul de pe dealul Petrov, legenda ceasurilor care bat in oras miezul zilei la ora 11, in loc de ora 12, o incursiune in centrul de exeperimente stiintifice VIDA!, dedicat intregi familii. De asemenea, ghidul recomanda galeriile subterane unde odinioara, localnicii tineau vinurile si branzeturile  la maturat, dar si o masa traditional ceha din care nu lipsesc ciolanul de porc, varza si galustele/cartofii. Ghidul contine si informatii despre modul in care poti ajunge la Brno si cateva taxe de acces la principalele obiective turistice din oras.

Click pe butonul de mai jos pentru a accesa ghidul sau click pe acest link.

buton-brno

Ghidul este optimizat pentru telefonul mobil, avand o rezolutie de 1080*1920 px, astfel incat sa se vada perfect pe ecranul smartphone-ului tau. Sub fiecare obiectiv exista niste linkuri, pe care poti da click. Sunt fie localizarile obiectivelor respective, fie adresele web ale aeroporturilor, muzeelor, companiilor de transport respective.

 

Dau 3 baxuri de Pilsner Urquell

Cum cele mai bune planuri de vacanta se fac la bere, am pentru voi 3 baxuri de Pilsner Urquell, o prima bere de tip pilsner din lume. Fabricata acum, nu atunci, in primul lot.

Trebuie doar sa imi spuneti intr-un comentariu aici in articol, sau la postarea de pe Facebook, in care loc din Brno (va puteti inspira din ghid) ati putea sa stati o jumatate de zi.

Cele mai faine 3 comentarii le premiem cu cate un bax de bere Pilsner Urquell. Apropo, trebuie sa aveti peste 18 ani, ca asa e cu bautura in Romania. Si o sa va mai rog sa comentati cu adresa reala de mail, pentru a va putea contacta in cazul in care simt ca vi se face sete. Na zdraví!

UPDATE. Cei 3 castigatori ai baxurilor de Pilsner Urquell sunt Tuca Teodor, Elena si Cristian Cezar H. Va vom contacta pentru in vederea trimiterii berilor.

*Foto header: © Joyfull | Dreamstime.com

pilsner-scrisoare

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

7 Comments

 • Reply Bogdan Buza 20/03/2017 at 11:43

  Eu as fi pus si Starobrno, este relativ aproape de centru si de gara(ajungi repede si usor pe jos), e berea locala si au o taverna chiar ok cu mancare si bere proaspata. In Brno exista o comunitate mare de romani, poate se renta sa faci un survey cu ce se merita vazut si testat in Brno; zic si eu…
  in rest superfain ghidul…

 • Reply Bogdan Buza 20/03/2017 at 12:08

  Eu as fi pus si Starobrno, este relativ aproape de centru si de gara(ajungi repede si usor pe jos), e berea locala si au o taverna chiar ok cu mancare si bere proaspata. In Brno exista o comunitate mare de romani, poate se renta sa faci un survey cu ce se merita vazut si testat in Brno; zic si eu…
  In rest superfain ghidul.

 • Reply Elena 21/03/2017 at 20:34

  Eu aş petrece o zi întreagă în Freedom Square, în timpul unuia dintre festivalurilor organizate acolo, precum Festivalul Vinului. Legat de mâncare, nu am reuşit să ataşez o poză pentru a sublinia cantitatea de mâncare cu care eşti servit. Na zdrowie!

 • Reply FLORIN 21/03/2017 at 21:38

  Dupa parerea mea un top 3 Brno de visitat ar fi:

  No1: Castelul Spilberk – la care nu am mai ajuns pentru ca am stationat foarte mult in oras si trebuia sa ajungem Ostrava, Ostrava fiind un oras extrem de….modest, poate la fel de modest ca Podgorica (dar astea intr-o alta discutie :D)
  No2: Gradina exterioara a catedralei Sf Petru si Pavel si mai ales partea nord vestica a gradinii unde panoramica este superba. La ora pranjului sunt foarte multi turisti care se obihnesc pe banci sau pe iarba si fiecare are sigur o cola, o bere si/sau un sandvis.
  No3: Piata centrala acolo unde, pe timpul verii, sunt montate sezlonguri si nisip pentru a sta la soare oreeee in sir. Sezlongurile sunt montate in stanga pietei unde este statuia Fecioarei Maria.

 • Reply Cristian Cezar H 25/03/2017 at 14:02

  Daca as merge din nou in Brno, as servi putin din fiecare (nu ma refer la bere neaparat):as admira tramvaiele care circula pe ,,potecile verzi ale orasului,,, impunatorul Dom ,,acoperit,, de comercialul KFC si Hradul, care, după parerea mea, este o emblema pentru Brno, ale carui inaltimi parca se unesc cu norii.
  De asemenea, recomandat ar fi pentru inceput sa merg la un ATM, deoarece in Brno nu prea se accepta moneda euro (numai coroane cehe).
  Ahoy!

 • Reply Tuca Teodor 03/04/2017 at 11:01

  Salut Mihai,

  Incursiunea de jumatate de zi pe care as face-o in Brno ar debuta cu urcarea in turnul Primariei (Old Town Hall) – pentru a intra intr-o conditie fizica “decenta” dupa urcarea si coborarea celor 63 de metri verticali si desigur pentru a admira frumusetea istorica a centrului vechi al orasului Brno (sticla de bere Pilsner Urquell as savura-o totusi putin mai tarziu – parca nu m-as simti tocmai confortabil la coborarea din turn daca as bea-o in varful acestuia 🙂 ), apoi ar continua cu un popas la ceasul din granit din Namesti Svobodi – unde fireste ca m-as concentra puternic sa fiu eu norocosul care prinde bila de sticla (in cazul unui esec, m-as redresa totusi savurand o bere la sticla Pilsner Urquell 😀 ), si s-ar incheia cu vizita la Science Centrum – niciodata nu strica putina informare cu privire la planeta, civilizatie, specia umana, mai ales cand poti participa la experimente in real time. 🙂

 • Reply Busuioc Ovidiu 03/04/2017 at 19:40

  Ca pasionat de stiinta, cu siguranta in Vida! as putea petrece mai mult de jumatate de zi

 • Leave a Reply