5-alternative-la-booking

Ghidul calatorului inteligent. 5 alternative la celebrul booking.com

[image name=line]

In Romania, site-ul de rezervari hoteliere booking.com a prins nu bine, ci foarte bine. Pagina a devenit un fel de biblie a turistului de ocazie. Nu e un site rau, chiar deloc. Departe de mine ideea asta.

Insa exista si alte site-uri cu care iti faci treaba chiar mai bine, in functie de necesitati.

 

Trivago – Este site-ul pe care il folosesc cel mai des, un fel de Google pentru hoteluri. Introduci orasul in care vrei sa mergi si iti apar hotelurile disponibile. In dreptul fiecarui hotel este o lista cu tarifele ordonate crescator, gasite pe unul din cele peste 200 de site-uri pe care acest agregator face cautarea. Este posibil ca o anumita cautare sa puna in capul listei (cel mai bun pret) chiar booking.com sau Hotels.com, Priceline, Venere, etc.

 

Hotelscombined – Functioneaza dupa un principiu similar celui explicat mai sus. Este bine sa arunci un ochi si pe el inainte de a face o rezervare.

 

Interhome – Este un site specializat in inchirierea caselor de vacanta. Baza de date curpinde peste 33.000 de case de vacanta din 31 de tari. Aici vei gasi deal-uri foarte bune in special daca vrei sa mergi in Elvetia, acolo unde stim ca e destul de scumpa cazarea.

 

Airbnb – Despre acest site ti-am mai povestit aici. Cei de la Airbnb se lauda ca sunt liderul mondial al rezervarilor, cu peste 500.000 de locuri de cazare din 33.000 de orase si 192 de tari. Principiul e simplu – aici gasesti camere, apartamente, inchiriate de “gazde”, pe care in general nu le gasesti pe site-urile mai sus amintite. Castigul principal al turistului este pretul primit (mai bun decat la hoteluri).

 

Lastminute – Le vine ca o manusa celor care vor sa stea in hoteluri de 4 sau 5 stele, la un pret redus cu pana la 35% fata de tariful normal. Dupa cum ii spune si numele, site-ul promoveaza ofertele last minute (“din scurt”) ale unor hoteluri bune. Ai nevoie de putina rabdare si intuitie.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Laura

    Booking.com nu este cel mai avantajos site de rezervari hotel. Insa a prins foarte bine la noi pentru ca ofera posibilitatea de a rezerva fara a plati imediat! Iar asta poate fi relaxant 🙂 Pe de alta parte, ofera destule detalii si fotografii despre fiecare hotel in parte. Eu il folosesc pentru a vizualiza hotelurile; iar apoi, hotelul ales il caut pe site-uri mai convenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *