numar-inmatriculare-mauritius-1

Mauritius, sistem interesant de numerotare a placutelor de inmatriculare

Zilele trecute, cand am facut un mic tur al insulei Mauritius, la un moment dat, dupa ce am iesit din parcul natural Chamarel, l-am pierdut efectiv din priviri pe soferul care ne insotea. Intr-o mare de masini Nissan, albe toate, ia de recunoaste care e masina cu care ai venit.

Noroc ca ne-a vazut soferul si ne-a facut semn. Si atunci am zis “e musai sa tinem minte ca masina asta cu 13 in coada e a noastra”. La ceve vreme, aveam sa aflam si ce inseamna fiecare grup de cifre si de litere de pe placutele de inmatriculare ale masinilor.

In poza din headerul articolului avem masina cu numarul de inmatriculare 3179 MY 13. Cu final tot in 13, ca aceea cu care ne-am deplasat noi. Ce inseamna asta? Ca este a 3179-a masina inmatriculata in Mauritius in 2013 (de aici finalul in 13), luna mai.

Mai jos avem doua masini inmatriculate in ianuarie 2015 (587 JN 15), respectiv in septembrie 2004 (3979 SP 04). Deci daca vezi o masina cu numar DC, poti afla cu aproximatie cate masini s-au inmatriculat in tot anul acela in Mauritius.

Exista si masini cu numere preferentiale – gen BOSS 2020 – sau cu numere ZZ, ZA, ZB. Acestea din urma sunt masini importate la mana a doua (nu mai tin minte exact). Cred ca e primul lor numar pe care il primesc dupa ce vin pe vapor in Mauritius.

numar-inmatriculare-mauritius-2
numar-inmatriculare-mauritius-3

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *