parc-aventura-brasov

Parc Aventura, Brasov. Locul unde iti poti testa talentele de catarator si echilibrist

[image name=line]

Daca te simti un Rambo in devenire sau vreun mic luptator in trupele speciale, iti recomand Parc Aventura din Brasov si dupa ce vei parcurge cateva trasee iti vei da seama ca nu e asa usor ca in filme.

Parc Aventura este o parcela de padure la marginea Brasovului, unde au fost construite mai multe trasee suspendate intre copaci. Treci de la un copac la altul pe cabluri, prin diverse “butoaie” suspendate, faci echilibristica, cobori cu tiroliana, te lansezi cu franghia si imediat te prinzi de o scara de plasa pe care trebuie sa te cateri pentru a trece mai departe. Este un sentiment interesant, insa traseele mai complexe iti solicita mult fizicul. Daca cele mai simple sunt mai mult de echilibristica, traseele complicate solicita si forta.

[wpsgallery]

Practic, cand ai chef de miscare in aer liber, te duci frumos acolo, echipat corespunzator (fara tocuri si fuste), platesti, primesti un ham special cu doua carabine si incepe distractia. Iti alegi traseul pe care vrei sa il urmezi.

Recomandarea mea este sa incepi cu cele mai usoare (galben sau albastru) pentru a te acomoda cu stilul acesta de aventura. Pe masura ce prinzi curaj poti trece la urmatoarele, iar daca esti expert poti incerca traseul negru. Acesta se desfasoara in anumite puncte chiar la 20 de metri deasupra solului.

Timp ai suficient. Odata inchiriat echipamentul, ai 3 ore la dispozitie, timp in care poti face cate trasee vrei.

Parcul are trasee si pentru copii, iar marele avantaj este ca parintii ii pot supraveghea pe cei mici de pe sol, pentru ca exista trasee prin padure exact pe unde merge traseul suspendat.

Teoretic, daca respecti tot instructajul, nu poti sa patesti mare lucru, insa micile accidente si mai ales zgarieturi sunt posibile oricand. Cel mai bine ar fi sa abordezi traseul cu pantaloni lungi.

Dupa ce ai terminat distractia, te poti plimba in jurul lacului din fata parcului. Este amenajat cu mult bun gust, este curat si se pot inchiria hidrobiciclete. Exista si loc unde se poate face gratar.

parc-aventura-brasov-13

parc-aventura-brasov-15

Ceicarora le-a scazut “glicemia” in timpul efortului, pot reveni pe “linia de plutire” intr-un mod specific romanesc. Comerciantii locali vor avea grija ca tot ce s-a pierdut in timpul efortului sa fie inlocuit…:) Chiar si adaugat…

parc-aventura-brasov-14

 

Cum ajungi la Parc Aventura

Cel mai usor e cu masina. Cum vii dinspre Bucuresti, la primul sens giratoriu din Brasov se face stanga. Imediat va fi o benzinarie Petrom pe mana dreapta. Mai mergi o bucata de drum si cand soseaua va vira larg spre dreapta tu o sa faci la stanga.  Mai multe detalii gasesti aici.

Am vazut ca acolo ajunge si autobuzul 17 (Livada Postei-Noua).

Sa-mi spuneti daca v-a placut si unde v-ati impotmolit!

* Acesta nu este un articol promotional! Daca ti se pare util acest pont, te astept cu un like pe pagina facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Mihai

    De la Gara Brasov se poate ajunge cu autobuzul 35, iar din centrul Brasovului cu autobuzul 17, pentru cei care vin cu masina de sensul giratoriu uramariti semnele cu Zoo, apoi In intersectia cu Scoala nr. 29 de pe drumul cu prioritate faceti stanga pe Str. Stejarului (iesiti astfel de pe drumul cu prioritate si intrati pe un drum secundar). Veti face din nou stanga, a doua la stanga si intrati pe Str. Paltinului. Mergeti pana in capat si pe dreapta este intrarea in Parc Aventura.

  • Cris

    Pe timp de vara trebuie sa vii cu 1h si jumatate inainte de deschidere daca vrei neaparat ca in ziua aceea sa incerci traseele pentru ca vin in numar foarte mare grupuri de copii si astfel e posibil sa nu mai aibe hamuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *