Uncategorized Weather

Prognoza meteo 3-9 martie. Vremea va fi calda, dar inchisa, cu ploi

03/03/2014
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-80
[image name=line]

Deasupra Oceanului Atlantic, activitatea ciclonica, intensa, va continua. Formatiunile noroase, ce se mai genereaza, cu un continut ridicat de umezeala, patrund pe continent, deasupra regiunilor vestice si de sud-vest; o parte se extind pana in Marea Mediterana, unde se reorganizeaza, iar deplasarea ulterioara a lor va fi spre tarile est-sud-estice, in principal spre Marea Neagra, unde sunt blocate de Anticiclonul Est European, cald de aceasta data, ce va  persista deasupra celei mai mari parti a Campiei Ruse.

In aceste conditii, zona geografica a Romaniei va fi abordata de sisteme noroase cu ploi, iar in zona montana mai inalta, in general, la peste 1500 de metri, si lapovite si ninsori.

Drept urmare, pe parcursul acestei saptamani, vremea va fi calda, dar in general inchisa, ploile urmand a fi pe arii mai extinse in sud si in est, dar nu vor lipsi nici din restul teritoriului. Temporar vor mai fi intensificari ale vantului, tot in regiunile sudice si de rasarit, precum si la munte, unde stratul de zapada a disparut si putin probabil sa se depuna unul nou, bun de practicat sporturi de iarna.

Si la Bucuresti, va fi o vreme de primavara-toamna, cu cer mai mult acoperit, temporar ploaie si vant moderat cu unele intensificari.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply