prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-39

Prognoza meteo weekend 20-22 septembrie. E mai frig decat in mod normal

[image name=line]

Nu se imbunatateste, dar nici nu se strica mai rau, vremea din tara noastra, la acest sfarsit de saptamana. Cu 1…2 grade in plus sau in minus, de la o zi la alta si de la o noapte la alta, valorile de temperatura vor fi apropiate de cele de acum, sub cele ce ar fi normale la aceasta data, in medie cu aproximativ 4 grade, la nivelul intregii tari.

Dinspre nord-vestul, prin centrul Europei, mai vin formatiuni noroase cu ploi, dar nu multe si nici importante cantitativ, mai intai in vest, nord si centru, apoi si in sud si in est. Cu trecerea fiecarui sistem noros, vantul devine mai alert asa incat sa determine, ca temperatura resimtita, o stare de rece.

Doar in Oltenia, Muntenia, partea continentala a Dobrogei si doar izolat si trecator in Banat, valorile maxime vor mai atinge si depasi usor, 21…22 de grade. Majoritatea minimelor nocturne se vor situa sub 10 grade, iar la munte, in principal, in zonele mai inalte se mentin conditii de lapovita si de ninsoare.

O vreme de toamna si in Bucuresti, cu innorari si posibilitati de ploaie slaba, joi, mai dupa amiaza si in prima parte a noptii, sambata dupa amiaza si in noaptea de sambata / duminica. Din punct de vedere termic, va fi racoare: maxime de 21…22 de grade si minime de 7…9 grade. Normal la acesta data ar fi in jur de 24 de grade, maxima si 10…11 grade, minima.

Litoralul, pentru cei interesati, va mai avea intervale cu soare, dar si innorari si posibilitati de ploaie slaba si de scurta durata, vant moderat si cu unele intensificari, temperaturi in aer de 10…12 grade dimineata si 20…21 de grade la amiaza. Apa marii insa este si ramane rece. Joi dimineata, erau, in apa: 11 grade la Sulina, 13 grade la Mangalia, 17 grade la Constanta si 19 grade la Gura Portitei, asadar o plaja mare de valori, impusa de cum isi schimba vantul directia.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *