prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-54

Prognoza meteo weekend 22-24 noiembrie. Toamna intra in prelungiri

[image name=line]

La acest sfarsit de saptamana, in tara noastra, vreamea va fi calda, cu temperaturi minime pozitive si maxime cu mult peste cele ce ar fi normale la aceasta data, cuprinse in marea lor majoritate, intre 10 si 18 grade.

Va mai fi ceata in zonele depresionare, de campie si de podis, in principal, in orele diminetii, asociata trecator cu burnita. Vor fi si ploi, putine si slabe cantitativ, joi in vestul si sud-vestul tarii, vineri, din a doua parte a zilei in regiunile rasaritene, apoi incepand din Banat si Oltenia, Muntii Banatului si Carpatii Meridionali, in sud si in est si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Treptat, in aceleasi zone si in aceleasi momente de timp, se va intensifica si vantul, care va atinge viteze mai mari in sudul Banatului si in zona de munte a acestei regiuni, precum si in vestul Carpatilor Meridionali si aceasta in legatura cu un ciclon, ce se va activa in Marea Mediterana si ale carui sisteme noroase vor fi foarte consistente, insa directia dominanta de circulatie, nu le va permite deplasarea si abordarea din plin a partii de sud-est a Europei si implicit a zonei geografice a Romaniei.

Saptamana viitoare, cand precipitatiile vor continua, temperatura aerului va fi in scadere, iar pe langa ploi vor fi si lapovite si ninsori.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *