sey-3

Insulele Seychelles. Cocos, broaste testoase si romantism din plin

[image name=line]

A luat lumea la pas de-a lungul si de-a latul. A inotat cu delfinii in Malta, s-a jucat cu leii in Africa de Sud si a calarit elefanti in Sri Lanka. Imi este prietena buna, iar buletinul o recomanda simplu – Cristina. Am rugat-o sa ne expuna cateva dintre experientele ei de calatorie.

Si pentru inceput, am vrut sa aflu de la ea care este cel mai romantic loc de pe planeta. Insulele Seychelles, a venit rapid raspunsul, fara a sta prea mult pe ganduri.

s3

 

Insulele Seychelles

Nuci de cocos, broaste testoase uriase si nori dragoste care “plutesc” in aer – Insulele Seychelles. Sunt statul cu cea mai mica populatie de pe continentul african – vreo 85.000 de locuitori, din care 24 de mii in insula principala – Mahe, Victoria. In total sunt 115 insule, dar nu toate sunt locuite.

Daca vrei muzee, aventura si cluburi de noapte, nu prea ai ce cauta aici.

sey-2

Mahe are numai 28 de km lungime si pentru ca este si capitala, gazduieste Gradina Botanica (toata insula e o adevarata Gradina, pentru ca e plina de palmieri, cocotieri, plante protejate de lege, etc), primaria si cateva mici muzee. Insa, odata ce ai aterizat aici (e cel mai dragalas aeroport pe care am calcat vreodata: din lemn, oamenii nu sunt scortosi, in uniforme serioase, au loc 2-3 avioane in acelasi timp la poarta) poti sa iei barca si sa pornesti sa explorezi.

s8

Daca esti fan scufundari (scuba diving si snorkelling), este locul ideal pentru asta: apa este limpede, turcoaz, cu o temperatura medie anuala de 29 de grade. Daca nu, poti incerca o partida de golf sau calarie. Mai toate resorturile ofera variante si excursii pentru a-ti petrece ziua.

Daca nici asta nu te incanta, incearca sa te “lipesti” de un grup si sa mergi cu ei cu barca la pescuit. Cand spun cu barca la pescuit, ma refer la un velier serios unde reusesti sa aduni kilograme serioase de ton. Insulele Seychelles sunt renumite pentru exportul de ton, nuci de cocos, vanilie si carapace de broasca testoasa.

s6

Cand te saturi de lenevit pe un sezlong la soare, ia-o la pas prin padure. Palmieri, cocotieri, vanilie, cat vezi cu ochii. Este foarte probabil sa dai nas in nas si cu o testoasa uriasa, pentru ca Aldabra este printre putinele insula din lume unde se mai gasesc astfel de exemplare. Atentie! Cand spun uriase, nu zic si periculoase. Pe cat sunt de mari, pe atat sunt de pasnice:)!

s5

s4

Si varianta pentru lenesi – statul la soare, pe o plaja perfecta cu nisip alb, vegetatie salbatica, apa limpede, turcoaz. Poti sa incerci cocktailuri traditionale, nuca de cocos si tot soiul de fructe de mare. Seara incepe cu un masaj traditional cu uleiuri aromate ( au un talent deosebit la capitolul Spa) si continua cu o cina romantica pe malul Oceanului Indian – unde se asculta muzica traditionala.

Daca ai un moment de ratacire, poti chiar sa il/o ceri de sotie si sa faci nunta imediat. Pe plaja. Totul e pregatit. Se intampla frecvent ca dupa o astfel de vacanta in doi, finalul sa aduca un inel pe deget:)!

Distractie placuta!

sey-1

* Foto header: © Alexshalamov | Dreamstime.comAnse Lazio Beach In Seychelles Photo

Daca ti-a placut, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *