rubrica

Rubrica noua de “trip design”. Tu imi ceri un traseu, eu ti-l desenez. Ce zici?

[image name=line]

Pe vremuri era un slogan la Radio 21 – “mai putine vorbe, mai multa muzica”. O sa-mi permit sa-l adaptez un pic – “mai putine povesti, mai multe trasee”. Dar numai in weekend.

 

De la ce am pornit?  

De la numarul semnificativ al celor care imi cer pe mail, pe Facebook sau chiar in viata reala, sa le spun cum pot ajunge cu bani putini intr-un anumit loc, cum se deplaseaza eficient intre 2 sau mai multe puncte, sau unde sa se cazeze intr-o anumita zona.

 

Unde vreau sa ajung?

In fiecare weekend (sambata sau duminica – vom stabili pe parcurs) o sa fac un traseu pe www.mihaijurca.ro, pornind de la un mesaj primit de la voi.

Exemplu: “Suntem 3 persoane si vrem sa vedem tarile baltice. Stam intre 7 si 10 zile, in luna septembrie sau – cel mai tarziu – inceput de octombrie. (Nu) suntem dispusi sa zburam cu curse low-cost. Ne intereseaza cel mai ieftin traseu posibil. S.a.m.d.”.

 

Regulile “jocului”

1. Mesajul il aleg eu. Voi incerca sa raspund cat mai multor cititori cu putinta in fiecare weekend.

2. Iau in calcul NUMAI propunerile pe care le primesc in sectiunea Contact de pe site : http://www.mihaijurca.ro/contact.

3. Am nevoie de informatii complete despre calatorie:

 • numar de persoane
 • orase in care vrei sa ajungi : A, B, C (enumera-le pe toate)
 • cand pleci si cand te intorci (cand poti pleca cel mai devreme si care este data limita la care trebuie sa te intorci)
 • cat stai la destinatie (exemplu : 7-10 zile)
 • preferinte in ceea ce priveste calatoria cu avionul: numai curse low-cost, curse de linie si low-cost, numai curse de linie
 • esti dispus sa te deplasezi intre doua orase si cu alte mijloace de transport? (autocar, ferry, tren)
 • cat esti dispus sa platesti pentru toata excursia – suma estimativa, ca sa stim pe unde ne invartim
 • o scurta descriere in cuvinte a vacantei ideale (exemplu: Vrem sa mergem in tarile baltice ca sa vedem cele 3 capitale – Tallinn, Riga si Vilnius. Nu ne intereseaza alte zone sau orase din aceste tari. Am vrea sa stam mai multe zile in Tallinn si doar una in Riga. Daca nu e scump, am da o fuga mica si pana la Helsinki.”

4. Un mesaj caruia ii lipseste chiar si o singura linie din cele enumerate, nu va fi luat in considerare. Iti dai seama ce ar insemna sa raspund la email si sa mai cer detalii suplimentare. Mult timp pierdut, plus ca nici nu ma pot “apuca” de traseu imediat.

5. Tu le povestesti prietenilor despre traseul pe care ti l-am recomandat. Ce zici? Merge?

 

In loc de final …

Sunt in faza in care testez aceasta initiativa. Cu siguranta ca are puncte bune, unele slabe, dar ne vom perfectiona pe parcurs. Asa ca astept propuneri si feedback de la voi – cum sa lucram mai bine.

Respect! 🙂

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

 • Nicky

  Faina ideea, poate asa le mai scoatem din cap unora idee ca doar cu bani MULTI se poate calatorii! Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *