hotel-cannes-2

Stayful. Site-ul pe care licitezi cat vrei sa platesti pentru o camera de hotel

[image name=line]

Sa stabilim din capul locului. Site-ul despre care iti voi povesti astazi permite deocamdata rezervari hoteliere numai in SUA, Canada si Marea Britanie (Londra).

harta-stayful

Stayful.com este o platforma de rezervari hoteliere, care pune accentul pe hoteluri independente, boutique-uri. Diferenta fata de alte site-uri de profil e ca pe Stayful poti “licita” pretul pe care il vei plati pentru o noapte de cazare.

Hai sa vedem cum functioneaza. Mergem in Toronto, spre exemplu, intre 16 si 18 iunie 2015.

toronto-stayful

Avem un “best online rate”, pe care l-am verificat pe alte site-uri si este adevarat, si un pret recomandat de “licitatie”. Ideea e ca poti sa platesti pretul respectiv direct (cel recommended bid), iar “bid-ul” iti va fi acceptat instant, sau poti sa incerci sa mai cobori cativa dolari sub el. Deci pot incerca sa ofer numai 59 de dolari pentru ultimul hotel din lista de mai sus. raspunsul il voi primi pe loc – ca e da sau nu.

bid-59

Daca mi se respinge suma oferita, nu mai pot “bid-ui” pentru hotelul respectiv decat dupa 24 de ore, asta ca sa nu o iei pe incercate, sa vezi care e pretul minim la care poti rezerva. In schimb, pot rezerva hotelul pe loc la pretul mediu de pe piata.

Am reusit ca un hotel care avea 324 de dolari “recommended bid-ul”, sa il licitez la 299 de dolari si sa imi fie si acceptata oferta.

Exista si hoteluri la care nu primesti raspunsul pe loc, ci in 24 de ore. Cel mai probabil, un om “ia la mana” toate ofertele facute si le accepta sau nu in functie de interesele economice ale hotelului.

Va mai jucati voi pe acolo si vedeti ce obtineti, da? Bafta!

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *