la-cinta-plaja-sardinia-1

Superbissima plaja La Cinta din Sardinia, cu nisip alb fin si apa azurie

Una dintre cele mai faine plaje din Sardinia este La Cinta, situata in nord-estul insulei, langa San Teodoro. Pana sa te uiti la pozele de mai jos, imagineaza-ti 3 kilometri de plaja cu nisip fin, alb, o apa azurie in care trebuie sa avansezi cateva zeci de metri ca sa iti vina pana la brau si multe, multe kite-uri (zmeie).

Asa am gasit plaja La Cinta, intr-o dupa-amiaza tarzie de final de mai. De cum ajungi in parcare, te invaluie un aer de libertate. Doua din trei vehicule parcate sunt fie rulote, fie masini de teren special adaptate de cei care isi cara placile de kitesurfing, fie break-uri sau dubite de Germania cu portbagaje externe incapatoare.

Pentru mine, care de vreo 2 ani ma tot mint ca ma apuc de kitesurfing, asa arata paradisul. Eu tarat de zmeu pe si prin apa, doamna stand la plaja cu o carte in mana o cutie de Cola trezita si incalzita de soarele generos al Sardiniei. La Cinta imi lasa impresia de plaja pentru toata familia. Domnii cu ale lor (activitatile sportive, la asta ma refer), doamnele cu ale lor, copiii cu joaca. Si nici nu trebuie sa stai intruna cu ochii pe ei pentru ca apa va spuneam este mica la tarm. In sezon, in special in august si in primele saptamani de septembrie, inteleg ca e cearsaf langa cearsaf, iar magia dispare.

Cum stai cu marea pe mana dreapta si te uiti catre nord, vezi Insula Tavolara, acel mic munte pe care il vezi in fotografia din headerul articolului. Pe stanga este laguna San Teodoro pe care se aduna pasari flamingo si alte inaripate.

la-cinta-plaja-sardinia-5

la-cinta-plaja-sardinia-3
la-cinta-plaja-sardinia-4

la-cinta-plaja-sardinia-2

la-cinta-plaja-sardinia-6

la-cinta-plaja-sardinia-17

la-cinta-plaja-sardinia-8

la-cinta-plaja-sardinia-10

la-cinta-plaja-sardinia-11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *