ecocafe-budapesta

Timp liber in Budapesta. Unde se bea cel mai bun caffe latte din oras. Cica e si bio!

[image name=line]

Am observat ca in orasele in care am fost de mai mult de 2-3 ori, am inceput sa dezvolt niste trasee mentale (automatisme) pe care le urmaresc aproape involuntar. Nu imi propun sa ajung intr-un loc, dar mi se intampla de fiecare data!

La Budapesta, de exemplu, nu am mai fost de vreo 2 ani, insa cand ajung, e aproape imposibil sa nu ma trezesc si la Ecocafe pe Bulevardul Andrássy út 68. Comanda – un caffe latte cu fulgi de cocos.

cafenea-budapesta-1

Astia fac toti banii! Cred ca si daca as bea cafea de un leu cincizeci de la aparat si as pune fulgi de cocos deasupra, as zice ca beau cea mai buna cafea din Guatemala. Chestiune de gusturi sau de buna dispozitie. Nu am reusit sa imi dau seama.

Iti povesteam ca aceasta cafenea este pe un bulevard emblematic al BudapesteiAndrássy út. Este un fel de Magheru al Bucurestiului, cu magazine, teatre, restaurante si magazine de lux.

Cafeneaua este la numarul 68, iar la numarul 60, pe aceeasi strada, este Muzeul Terorii pe care il veti recunoaste sigur dupa forma acoperisului. Asta ca sa ai un reper.

cafenea-budapesta-2

Dupa cum ii spune si numele, cafeneaua Ecocafe se vrea un loc certat cu conservantii si cu culturile de masa. Cafeaua cica este atent selectionata, laptele folosit este bio/eco (ca nu imi bat capul cu diferentele intre cei doi termeni), celelalte bauturi la fel.

Langa cafea poti savura un sandwich facut pe loc, dupa propriile tale indicatii.

Interiorul cafenelei da senzatia de curat, de liniste, de loc unde iei masa cu familia.

cafenea-budapesta-5

cafenea-budapesta-4

Preturile, din ce imi amintesc, nu erau mari. Exact ca la noi. Este putin mai ieftin decat la Starbucks.

Un caffe latte mare costa vreo 890 de forinti (3 euro). De altfel, se pot vedea cateva exemple de preturi in fotografiile de mai jos. Un euro face acum vreo 300 de forinti.

cat-costa-o-cafea

cafenea-budapesta-6

Daca nu esti bautor de cafea, poti incerca un cidru organic – de mere sau de pere. E din UK si e foarte bun.

cafenea-budapesta-3

La plecare poti cumpara cafea, ceaiuri si diverse ustensile pentru prepararea lor din mini-buticul cafenelei. Sa-mi spuneti daca v-a placut atmosfera de acolo, in caz ca ajungeti!

 

* Acesta nu este un articol promotional. Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Anca

    Mulțumim pentru recomandare! Fulgii de cocos îmi fac și mie cu ochiul. 🙂

  • Laszlo

    Salutare , am fost weelendul acesta intr-un City Break reusit la Budapesta , in casa Terori am fost dar din pacate nu am avut timp de o caffe late machiato :(, poate data viitoare , caci ne-am propus sa mai mergem odata nu am apucat sa vedem foarte multe in 2 zile , dar ii foarte frumos mai ales noapte panorama de pe muntele Gellert chiar merita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *