Travel tips

Top 5 Malaga. Cele mai interesante locuri de vazut in Malaga

11/02/2016
palmieri-malaga

Pentru majoritatea vacantelor in Andaluzia (sudul Spaniei), Malaga este “poarta de intrare”, pentru ca in acest oras cu aer boem aterizeaza cursele low-cost, singurele directe din Romania.

Malaga a dat lumii (cel putin) doi artisti de talie mondiala – Pablo Picasso si Antonio Banderas. Domnisoarele vor spune ca cel putin 3, cu tot cu cantaretul Pablo Alboran. Nu stiu cum reuseste un oras relativ mic sa iti transmita o energie atat de pozitiva intr-un timp scurt. Stiu, vei spune ca ori e pozitiva, ori e negativa, ca nu exista grad de comparatie. Dar ai prins ideea. Malaga e si oras, dar si statiune. Te transpui in atmosfera secolului al XI-lea daca urci la Alcazaba, dar cobori rapid in cafenelele si restaurantele din 2016. In concluzie, este orasul in care trebuie sa fii.

Incercam un Top 5 locuri de vazut/vizitat in Malaga? Incercam. Nu ne costa nimic. Dar nu promit sa cuprind absolut tot, pentru ca sunt destule locuri atractive in aceasta asezare.

 

Castelul Gibralfaro si Alcazaba

Hai sa incepem cu dealul Castelului Gibralfaro, cu un complex gen 3 in 1 format din Alcazaba, Teatrul Roman si Castelul Gibralfaro. Traseul incepe la capatul centrului istoric, unde se afla intrarea in Teatrul Roman si Alcazaba – care este o fortificatie maura din secolul al XI-lea. Draguta, dar nu se compara cu Alhambra din Granada, despre care va voi povesti cu alta ocazie. Urcand pe jos spre Gibralfaro, ajungi mai intai in Mirador del Gibralfaro, punct de observatie de unde se fac cele mai bune poze din Malaga, apoi la castel. In afara de zidurile fortificate, mare lucru nu ai de vazut, dar privelistea face toti banii.

Intrarea la Alcazaba (inclusiv Teatrul Roman) costa 2,20 euro. Intrarea la Castelul Gibralfaro costa tot la fel. Daca le vizitezi pe amandoua poti cumpara un bilet de 3,50 euro. Duminica, dupa ora 14.00, intrarea la Alcazaba este gratuita. Din oras pana la Gibralfaro faci cam 20-25 de minute. Se poate ajunge si cu autobuzul 35.

 

Plaja Malagueta

Coboara de la castel catre plaja. Intai ajungi pe La Caleta, apoi pe faimoasa Malagueta. Toate plajele vizitate sunt plaje cu Blue Flag – care respecta toate normele de securitate, au apa curata, necontaminata, etc. Numai plajele de calitate primesc aceasta distinctie. Pe plaja sunt si cateva restaurante cu preturi accesibile. Nu rata pestele si fructele de mare prajite. Sunt emblema locului. Mai multe detalii despre plaje gasesti aici.

 

Portul si zona de restaurante

La capatul Malaguetei este portul, plin pana la refuz de magazine, baruri si terase cu bun gust, de genul celor din Portul Tomis Constanta. Locul este aglomerat in sezon si in week-end-uri. Din port poti lua si un vaporas care te plimba o ora cu 10 euro.

 

Marques de Larios, strada comerciala

Marques de Larios este cea mai importanta strada comerciala din Malaga. Este in intregime pietonala si reuneste cele mai importante magazine din oras. Majoritatea sunt branduri accesibile.

 

Centrul istoric

Observi ca toate locurile pe care ti le recomand se succeda armonios. La capatul arterei comerciale este inima centrului istoric, o zona animata cu stradute nu foarte inguste si cu multe restaurante. Aici vei gasi Catedrala din Malaga, muzeele Picasso si Carmen Thyssen sau Piata Centrala (plina de fructe, legume, delicatese, dulciuri, etc). Si uite asa s-a inchis “cercul” si ai vazut tot ce era mai important in Malaga. Le faci pe toate intr-o zi fara probleme. Urmeaza pozele si dorul de duca.

malaga-4

malaga-20

malaga-22
malaga-21

malaga-23

malaga-24
malaga-25

malaga-28

malaga-26
malaga-27

malaga-29

malaga-30

malaga-31

malaga-32
malaga-33

malaga-34

malaga-35
malaga-37

malaga-38

malaga-39

malaga-78
malaga-2

malaga-40

malaga-43
malaga-50

malaga-41

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

4 Comments

 • Reply calatoru 12/02/2016 at 14:44

  …e acelasi pescarus care bucura turistii dupa ce te saturi de urcat :))

 • Reply ALEX 11/12/2016 at 22:18

  In ce perioada ai fost plecat? Ms.

 • Reply Georgeta 17/06/2017 at 21:52

  Buna seara, Am fost in Portugalia. Multumesc pentru indrumari, Mihai. Minunate locuri . De cum am pus piciorul in Lisabona m-am simtit ca acasa. Mi-au folosit informatiile postate de tine pe site. Te urmaresc cu foarte mare interes. Spania, urmatoarea destimatie. Toate cele bune. Georgeta

 • Reply Bella 11/01/2018 at 11:10

  Frumos oras Malaga. 🙂

 • Leave a Reply