aurora-boreala-islanda

TRAVEL DESIGN. Zbor spre Islanda cu 188 de euro si, cu noroc, vezi si aurora boreala

[image name=line]

Mi-am facut si eu, ca tot omul, o lista de lucruri pe care imi doresc sa la vad la un moment dat in viata. Cap de lista sunt northern lights – aurora boreala asa cum e la noi cunoscut fenomenul.

Pe unde apare? Pai pe unde nici nu te astepti. Si, mai ales, cand nu te astepti. Sunt oameni care au fost si de 3 ori prin Norvegia, Finlanda, Suedia sau Rusia ca sa o vada si nu au avut norocul asta. Pentru ei e valabila zicala ca speranta moare ultima. 😛

Hai sa-ti povestesc la ce m-am gandit. Islandezii au o companie aeriana numita Wow Air, un low-cost care se autointituleaza “the airline with the biggest smile and lowest prices”. Iar preturile pe care le practica in aceasta perioada sunt foarte foarte bune pentru un drum pana in Islanda. Trebuie sa tinem cont ca e un zbor de macar 3 ore intre Europa si Islanda, pe deasupra Oceanului Atlantic, si de un semi-monopol pe rutele Reykjavik – restul lumii. Sunt putine companii non-islandeze (Norwegian, SAS, easyJet, Aer Lingus) care zboara spre capitala celui mai nordic stat european.

Zborurile sunt operate cu aeronave Airbus 320.

 

Varianta low-cost spre Islanda

Drumul spre Islanda trece prin Londra. La mijlocul lunii ianuarie. Pana acolo ajungi cu ce “ai pe tine” (doar cu bagaj de mana) cu Ryanair. Pretul, excelent pentru o cursa inspre UK – 50 de euro. De la Londra Gatwik spre Reykjavik calatoresti cu acest Wow Air , pentru 138 de euro. Asta inseamna un total de 188 de euro.

Avantaje:

 • pretul excelent al zborurilor
 • poti sa mai “lipesti” de acest zbor, cateva zile la Londra

Dezavantaje:

 • lipsa bagajului de cala in suma indicata (la Wow mai pui inca 29 euro/segment pentru un bagaj de 20 kg, iar la Ryanair inca 15 euro pentru o geanta de 15 kg)
 • pierzi o zi la dus si una la intors la Londra, din cauza conexiunilor proaste

islanda-londra

Daca stii ca vei avea nevoie si de bagaj de cala, poti merge cu TAROM. Oferta de 100 de euro mai este valabila pana la finalul lunii.

tarom-londra

Varianta rapida si “domnoasa”

Daca nu ai chef sa stai sa schimbi aeroporturi, am o alta varianta. Acum, repede! Cu Air France pana la Paris pe aeroportul CDG pe 3 decembrie dimineata, apoi cu Wow Air mai departe spre Islanda. Ai fix 3 ore la dispozitie intre curse. La intoarcere, vii tot “din prima” spre Bucuresti. Cost total – 327 de euro.

S-ar putea sa ajungi intr-un final cam la aceeasi suma ca in cazul low-cost de mai sus (nu mai platesti 2 nopti de cazare in Londra).

islanda-paris

Acum depinde de tine, cum te organizezi.

Asa arata aurora boreala pozata de un norocos desupra Reykjavikului. 

aurora

© Strahildimitrov | Dreamstime.comNorthern Lights Above Reykjavik Iceland Photo

Cazare si alte povesti

Iarna, cazarea e ieftina in Islanda pentru ca nu merge multa lume. Spre exemplu, in perioada 3-8 decembrie, 2 persoane stau cu 40 de euro/noapte la un guesthouse.

Temperaturile nu sunt deloc scazute, asa cum am fi tentati sa credem, desi tara e situata la Cercul Polar, datorita gulf stream-ului. Noaptea te poti astepta cam la -2 grade, iar ziua chiar la valori pozitive (2-4 grade).

Problema cea mai mare e lumina de afara. De fapt lipsa ei. Sunt numai 4 ore de lumina intr-o zi de decembrie!!! Deci sanse mai mari sa vezi aurora! 😛

Si inca o chestie cool. Exista tururi cu 43 de euro, ca sa vezi aurora. Daca ea nu apare, mergi in tur gratuit a doua oara. Daca nu apare nici atunci, revii in Romania si ma injuri. 😛 Bafta la … aurore!

Linkuri utile

 • Ce faci in Islanda iarna – link
 • Camere live din Reykjavik – link
 • Laguna albastra – link

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

3 Comments

 • Emanuel

  Cele mai ieftine variante sunt la easyjet. Din Basel. Pana la Basel ai Wizz din Cluj. Am dat în total 70 eur…Cluj-Reykjavik. 😉

  • Mihai Jurca

   Dus numai, nu? Ca Baselul stiu ca nu e sub 109 RON one-way. Bine, daca aplici si un wizz discount club cobori la 64 RON.

 • Daniela Noroc

  Deci pina la urma nu ai vazut-o ……hihihihi
  Daca ma duc in februarie o exista vreo sansa?????am co in londra 7zile sa ma incumet sa ma duc pina acolo???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *