gradini-zoologice-europa

3 dintre cele mai frumoase gradini Zoo din Europa – Viena, Madrid, Barcelona

[image name=line]

Ce ar fi ca de acum inainte, in fiecare week-end (daca va fi posibil) sa pun pe site cate un articol venit vin partea unui alt calator impatimit? Deschizator de drum este un bun amic, Andrei Craitoiu, care ne povesteste despre gradinile Zoo din Viena, Madrid si Barcelona. Tot ceea ce vezi mai jos, inclusiv acel super infografic, sunt facute de el !!! Trebuie sa ii dau juma’de norma. Ce sa fac…

Multumesc Andrei!

 

Guestpost Andrei Craitoiu

In urma cu mai bine de 5 ani am fost pentru prima data la o gradina zoologica adevarata! Din pacate, in micutul nostru Bucuresti chiar nu ai ce vedea. Animale putine, iar timpul de vizitare unul foarte scurt, in care un copil se plictiseste instant. Vi le prezint asa cum le-am vizitat, iar daca vreti mai multe informatii le puteti afla de pe site-urile oficiale. Totul despre preturi si acces, in infograficul de mai jos.

grafic-zoo

 

Gradina zoologica Schönbrunn – Viena (Austria)

Pentru prima data am vizitat gradina zoologica din Viena, chiar din curtea Palatului Schönbrunn. De foarte multi turisti e considerata principala atractie turistica a orasului. Chiar daca nu are cele mai multe animale, in jur de 3.500 din vreo 400 de specii, gradina din Schönbrunn este una speciala, intr-o oaza uriasa de verdeata, departe de galagia orasului. Gradina este deschisa tot timpul anului, iar la intrarea in marele parc al Palatului Schönbrunn fiecare vizitator primeste si un orar in care se poate asista la hranirea animalelor. Aceasta este una dintre cele mai vechi gradini zoologice din lume, inaugurata in 1752!

 

Gradina zoologica Madrid (Spania)

Alaturi de mai multi prieteni am vizitat Madridul, chiar anul trecut. Inainte de a decola de pe aeroportul Otopeni mi-am pus in plan sa vizitez minunata gradina zoologica din capitala Spaniei, mult laudata de toata lumea. Departe de oras, chiar la capatul uneia dintre liniile de metrou ale orasului, intr-o padure superba, acolo traiesc peste 6.000 de animale din 500 de specii. Inaugurata in 1770, gradina beneficiaza de peste 20 de hectare de teren. Aici gasesti cei mai multi ursi panda din Europa, unul dintre ei fiind chiar primul urs panda nascut in Europa printr-un procedeu de inseminare! Pe langa gradina propriu-zisa, mai poti vedea Aquarium-ul, cu multi defilini fabulosi.

 

Gradina zoologica Barcelona (Spania)

La mai putin de doua luni de la experienta din Madrid, am ales Barcelona. Nu aveam cum sa nu vizitez chiar in penultima zi de sedere in orasul in care Messi si Xavi fac legea, gradina zoologica din Parc de la Ciutadella. Aceasta este cea mai mare, din punct de vedere al animalelor pe care le gazduieste. Peste 7.000 din aproximativ 500 de specii. Pe langa spectacolul delfinilor si al focilor, in programele de distractie pentru cei mici exista si-un spectacol al balenelor ucigase! Aici sunteti informati la statiile de amplificare din zona gradinii, ce se intampla cu diverse animale: cand primesc de mancare sau cand sunt curatate de ingrijitorii parcului.

SFAT : Alocati-va aproape o zi pentru a vizita aceste gradini zoologice. Merita. In plus, cand ajungeti in orasele mari ca cele de mai sus, procurati-va tichetele de reduceri la obiectivele turistice ale orasului, pe care le gasiti in punctele de vanzare a biletelor pentru autobuzul turistic.

Spor(t) si vacanta placută!

[wpsgallery]

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *