pasaport-amsterdam

In Olanda ai nevoie de pasaport. Asta ca sa nu stai pe la sectia de politie din aeroport

[image name=line]

Articolul de astazi este mai mult o recomandare. Daca ai de gand sa mergi la Amsterdam, sau ai un zbor cu escala prin Olanda, ar fi bine sa ai la indemana pasaportul. Stiu, o sa spui ca Olanda e in UE, deci merge numa’ cu buletinu’.

Probabil din cauza tensiunilor legate de intrarea Romaniei in spatiul Schengen, cei de la politia de frontiera olandeza sunt extrem de “atenti” cu cetatenii romani. Mi s-a intamplat de doua ori : la o vizita in Amsterdam si la un zbor cu escala catre Stockholm.

Am fost retinut 20, respectiv 40 de minute pentru verificari suplimentare ale buletinului de identitate. Motivul? Nu se vad decat doua din cele 6 elemente de siguranta. E drept, ca si buletinele noastre, nu arata doua la fel. Ma refer aici in special la partea coloristica.

In acest timp tu stai ca prostul, nu ti se spune nimic si, evident, nu poti intra in aeroport. Dupa 40 de minute mi s-a dat buletinul si mi s-a spus ca e … ok. Atat! Ok, daca e ok. Sa fiti sanatosi. Mai multe detalii nu mi s-au dat.

 

Cum ajungi in Amsterdam

Din aeroport, daca ai timp intre avioane, poti da rapid o fuga pana in oras. Se ajunge foarte usor, cu trenul. Drumul dureaza intre 15 si 24 de minute, in functie de tren. Poti vedea orarul trenurilor aici.

Pretul unui bilet dus este 3,90 euro, iar cel al unui dus-intors este dublu – 7,80 euro.

ams

* Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Pentru a primi ultimele noutati de pe blog, aboneaza-te la newsletter (vezi in coloana de pe partea dreapta). Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *