amsterdam-olanda

Amsterdam – Orasul in care fetele te ademenesc in iarba

[image name=line]

Guestpost – Bogdan (roman stabilit in Amsterdam)

În ciuda percepției universale,  norii din Amsterdam nu sunt rezultatul unei iubiri generalizate pentru marijuana. Sunt nori normali, ca peste tot, numai că acoperă orașul mai tot timpul. Totuși, ploaia sau vremea mohorâtă nu  împiedică turiștii să viziteze orașul. Cei mai mulți știu două și bune: droguri și prostituate.

amsterdam-2

Cum se ajunge la Amsterdam

Un zbor până aici durează cam 2.45 ore de la București  și, luat din timp, vă costă 160 de euro cu Tarom sau KLM.  De la Schiphol, aeroportul de lângă oraș, e preferabil să luați trenul până în Amsterdam. Nu costă decât câțiva euro, dus-întors, și ajunge în capitală în mai puțin de 15 minute.

De la gară, dacă nu vreți să pierdeți timpul, puteți ajunge direct în Cartierul Roșu.  E la cel mult 10 minute de mers pe jos de gară. Dacă preferați metroul, nu aveți de mers decât o stație, până la Nieuwmarkt. E plin de automate de unde vă puteți cumpăra bilete. Cele mai indicate sunt cardurile pe zile. Nu uitați să le validați la urcarea și coborârea din orice mijloc de transport!

 

Cartierul rosu

De lângă stația de metrou Nieuwmarkt încep străduțele cu felinare roșii. Din interior, femei de toate rasele, mărimile și vârstele vă îmbie de după geam să le călcați pragul. Dacă nu vă plac travestiții, feriți-vă de felinarele mov.  Oricât de frumoase vi s-ar părea fetele, nu puteți să le filmați sau să le fotografiați. Polițiștii care roiesc prin Cartierul Roșu au grijă de asta.

Cele mai scumpe fete au tarife care încep de la 50 de euro, pe ele le găsiți pe străzile centrale ale zonei. Pentru 35 de euro și o serie de negocieri puteți vizita prostituatele din jurul Oude Kerk, biserica din apropierea Cartierului Roșu.

amsterdam-cartierul-rosu-1

Despre “ierburi”

Cât despre drogurile ușoare, ele sunt cam peste tot. Coffee Shop-uri sunt în mai toate zonele orașului. Evident, în zonele turistice “marfa” e mai scumpă.  O țigară costă între 5 și 10 euro în cafenelele turistice dar poate coborî cu câțiva euro la cafenelele de prin cartiere. Coffee shop-urile  faimoase sunt în Rembrandplein, o piață plină de terase și cafenele, sau pe străzile din Leidseplein, cea mai cunoscută zonă de distracție din oraș. Hărți cu traseele către aceste destinații le găsiți aici.
amsterdam-rembrandplein-2

CoffeeShop in Rembrandplein

amsterdam-rembrandplein-1

Rembrandplein

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *