Travel tips Uncategorized

Atena. Microlimano, unul dintre cele mai frumoase locuri de luat masa in Pireu

27/11/2014
mikrolimano
[image name=line]

Dupa mine, fotbalul este cel mai bun ambasador al unui oras, al unei regiuni sau tari. Imi aduc aminte ca am invatat geografia Romaniei dupa echipele de fotbal. Stiam ca Nitramonia (combinatul) e la Fagaras, ca la Campia Turzii se face sarma (Industria Sarmei Campia Turzii), iar fabrica de locomotive Electroputere e la Craiova.

Vara aceasta am ajuns cateva zile in Atena. Cine nu a auzit de Olympiacos Pireu – cel mai titrat club elen de fotbal? Uite asa traiam eu cu impresia ca marele port Pireu – unde apropo, se spune ca s-ar fi inventat piureul de cartofi – este ceva wow! Numai ca s-au cam dus, daca or fi existat vreodata, zilele de glorie ale Pireului – portul in care ajungea nava Penelopa, codusa de capitanul Anton Lupan, in Toate panzele sus.

Totusi, un loc mi-a atras atentia intr-un mod placut. Este vorba despre zona Microlimano. Unde micro inseamna mic, iar limanoport. Este un mic golfulet pe care se leagana fel si fel de barcute, mici vaporase, sau yachturi luxoase. Unele dintre ele sunt de agrement, altele sunt operate de pescarii locului.

[wpsgallery]

Pitorescul locului e dat de multimea de taverne grecesti, aflate exact pe malul “lacului”, aidoma restaurantelor de fite din Herastrau. Pot spune ca se recreeaza in mare atmosfera din insule. Cred ca sunt pe putin 15-20 de localuri pe malul apei, multe dintre ele fiind dublate de o a doua incinta, aflata peste drum. Este locul unde sunt amplasate bucatariile si, eventual, cateva mese in plus.

Daca ajungi in zona, iti recomand sa dai o tura la pas prin port, pentru a vedea ce iti face cu ochiul. O caracatita, o farfurie cu hamsii, sau un alt peste la gratar, o salata greceasca, ori un iaurt cu nuci si cu miere pe post de desert. Cei care te intampina la intrare sunt destul de insistenti, daca te vad turist. Mai mai ca te-ar lua de o aripa si te-ar pune la masa ca sa te indopi.

Preturile in port nu sunt mari. Cu 15 euro un om mananca pe saturate si bea si vinul casei. Atentie, pentru cei stransi la punga! In Grecia, apa “varsata”, la carafa este gratuita. Aici ti se aduc sticle imbuteliate, pentru care se plateste. Mai bine bei vin, ca de la apa ruginesti. 😛

Din Atena ajungi la Micolimano cu metroul (linia 1) pana la statia Faliro. De acolo, pe jos, mai faci aproximativ 10-12 minute, in functie de cat de repede mergi.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply Unde faci plaja in Atena.Tramvaiul care merge pe malul marii | Mihai Jurca 19/06/2015 at 09:03

    […] plaja, poti lua tramvaiul catre Pireu, pentru un pranz/cina in portul Microlimano. Arunca un ochi si pe Tripadvisor pentru plajele din […]

  • Leave a Reply