Promo

Bilete de avion, ponturi. Cum gasesti cel mai mic tarif catre o destinatie

08/01/2017
avion-decolare

Pentru ca primesc des intrebarea “cand ar fi cel mai bine sa merg in locul X si sa nu dau o caruta de bani?”, m-am gandit sa va arat un mic truc. Unii dintre voi probabil il stiti.

Intri pe skyscanner.ro si alegi aeroportul de plecare. Eu am ales Bucurestiul (indicativ OTP). La destinatie scriu “pretutindeni” (everywhere, daca faci cautarea in limba engleza). La datele de plecare si intoarcere bifez mai intai “luna intreaga”, apoi “cea mai ieftina luna”. In acest fel, sistemul va cauta cele mai ieftine zboruri din Bucuresti catre alte orase. Daca vrei sa cauti intr-o anumita luna, bifezi luna respectiva si la plecare si la retur.

Asa am aflat ca cel mai ieftin bilet posibil din Bucuresti este catre Milano, 10 euro (dus-intors), cu Ryanair. Plecare la final de ianuarie, retur in luna februarie. Rezultatele, dupa cum se poate vedea mai jos, sunt ordonate in functie de preturi, pe tari.

Daca vrei sa mergi in Italia, spre exemplu, in concediul de vara, pui plecare Bucuresti, catre “Italia” si luna iulie sau august.

Spor la joaca!

skys-1

skys-2
skys-3

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

7 Comments

 • Reply Tano 08/01/2017 at 16:04

  Ar fi de mentionat si kiwi.com, care e mai bun in unele cazuri decat skyscanner, avand optiunea pentru numarul de nopti in locatia respectiva. Si, mai ales pentru zborurile cu escala e bestial, spre Maroc de exemplu mi-a dat rezultate mult mai bune si mai customizabile decat skyscanner.
  Dar ca interfata si uzabiliate, skyscanner ramane de baza.

 • Reply CM 08/01/2017 at 18:55

  Mie nu mi-a gasit nimic!

 • Reply Bogdan C. 16/07/2017 at 14:45

  Skyscanner nu include unele companii aeriene, printre care si Ryanair, asa ca nu vei avea cele mai bune rezultate cu plecare din Bucuresti.

  • Reply Mihai Jurca 16/07/2017 at 14:49

   Ia cauta si vezi ca include si Ryanair. 😉 Incearca spre Berlin, spre exemplu.

 • Reply carmen 02/10/2017 at 11:56

  unde fac rezervarea/plata pentru bagajul de cala? exista posibiltatea ca dupa ce achizitionez bilet de avion de pe unul din aceste site-uri sa am surpriza ca firma de transport nu imi primeste cererea de rezervare/plata bagaj de cala ?

 • Reply Bilete scumpe de avion. Cum le evitam, si cum ne facem o vacanta la un pret decent 24/09/2019 at 08:30

  […] Skyscanner-ul odata la puricat si sa vedeti pe unde si cu cat se mai poate ajunge. Am explicat aici cum functioneaza vanatoarea de bilete […]

 • Leave a Reply