rezervare-in-orb

BLIND BOOKING. Rezervi un bilet de avion, platesti, iar la final afli unde calatoresti

[image name=line]

Iti propun astazi conceptul Blind booking, tradus in limba romana – rezervare in orb. Este folosit de compania aeriana germana Germanwings pentru a vinde in principal bilete de avion pe ultima suta de metri (last-minute).

 

Cum functioneaza conceptul

Am un mic exemplu. Un hotel are mai multe camere. Din diverse motive, aproape niciodata nu vor fi inchiriate absolut toate. Banii pe care hotelul ii pierde pentru camera nelocuita intr-o noapte nu mai pot fi recuperati. O camasa, sa zicem, daca nu a fost vanduta astazi, va ramane pe raft si tot se va da la un moment dat.

Asa e si cu locurile in avion. Cei de la Germanwings si-au facut socotelile si ofera zboruri blind pentru 33 de euro segmentul – bilete pe cursele care nu sunt atat de solicitate.

Turistul intra la ei pe site, alege orasul de unde vrea sa plece si tipul destinatiei.

Deocamdata sistemul este valabil numai pentru zborurile cu plecare de pe aeroporturile germane Koln-Bonn, Stuttgart, Hanover si Hamburg.

Tipurile de destinatie sunt:

  • soare si plaja
  • cultura
  • metropole din vestul Europei
  • destinatii gay
  • party
  • shopping
  • plimbari in natura
  • metropole

[wpsgallery]

La fiecare tip de destinatie figureaza mai multe orase. Din cele care apar acolo se va alege destinatia finala, cu mentiunea ca softul de rezervare este cel care va face aceasta alegere.

Deci omul alege orasul de plecare, tipul destinatiei, isi completeaza datele personale, plateste si afla numele orasului unde va calatori.

Daca nu vrei sa mergi intr-unul din orasele din lista respectiva, il poti exclude pentru o taxa de 5 euro. Si tot asa, excluzi unul cate unul, pana raman cel putin 3 orase in lista. 3 este minimul posibil. Vezi exemplul de mai jos.

blind-booking-4

 

La ce e bun Blind bookingul pentru noi, romanii?

Din pacate, conceptul este valabil numai pentru plecarile din Germania. Dar daca faci o vacanta cu masina si ajungi in Germania, poti lasa autoturismul la aeroport si poti zbura pe “NV (nevazute)” – 2 zile sau mai multe. Nu cunosti de la inceput destinatia, dar conteaza? In fond e o aventura.

In plus, daca esti prin zona si vrei sa variezi peisajul ,o poti face pentru o suma foarte buna (cam 66 de euro dus-intors) pentru o rezervare de azi pe maine. Poti alege o cursa care pleaca a doua zi!

O alta idee este sa zbori in Germania cu Germanwings, Lufthansa sau Tarom si sa faci acest “experiment”. In fond nu trebuie sa fii mereu foarte calculat. 🙂

 

* Acesta nu este un articol promotional! Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *