Travel tips Uncategorized Util in vacanta

Calatoreste ca un guru! Cum afli ce loc ti se potriveste cel mai bine in avion

15/08/2013
locul-in-avion
[image name=line]

Atunci cand merg cu avionul am o problema majora. Din cauza, sau datorita celor 1,94 metri pe care ii posed, ma foiesc si sa ma invartesc daca nu am suficient loc la picioare, iar o cursa de 3 ore poate trece al naibii de greu.

De aceea prefer locurile de la culoar, numerotate cu D si E in cazul avioanelor care fac “ture” prin Europa (Boeing 737, Airbus A319,320, etc). Cand eram mai tanar stateam la geam :-P.

Totusi exista o cale de a afla ce loc ti s-ar potrivi cel mai bine intr-un avion. Exista site-ul seatguru.com.

 

La ce e bun SEATGURU?

De multe ori poti alege pe ce vrei sa stai. La unele companii se plateste pentru asta, la altele nu. Insa ar fi bine sa ai in fata, in momentul in care faci rezervarea, sau check-inul on-line, o “harta” a locurilor din avion.

Iar aceasta harta nu prea seamana de la o companie la alta, desi avionul poate fi de acelasi tip. Unii pun mai multe randuri de scaune (vezi companiile low-cost care doresc o exploatare maxima a aeronavelor), altii pun accent pe confort si deci vei sta cu picioarele mai lejer. Unii monteaza televizoare individuale…altii pun un TV la fiecare 4-5 randuri. In fine, cate si mai cate.

Cam asta face seatguru.com. Iti permite sa vezi cum sunt dispuse locurile in avion.

[wpsgallery]

 

Partea cu adevarat utila este ca iti spune si care sunt locurile mai confortabile, respectiv inconfortabile. Dupa cum vezi in foto 2, scaunul de pe locul 23E nu poate fi lasat in totalitate pe spate si se afla si langa toaleta, deci, nu il alege!

Locul 50B din foto 3 cu siguranta ca nu este pentru mine, deoarece are spatiu redus la picioare.

Tot asa poti afla care sunt randurile de la iesirile de siguranta, care, intre noi fie vorba, sunt preferatele mele pentru plusul de loc pe care ti-l ofera.

 

Disponibilitate

Singurul inconvenient este acela ca nu toate companiile care opereaza la noi se regasesc pe Seatguru. Totusi vei gasi harti pentru aeronavele KLM, Air France, Austrian Airlines, Lufthansa si ale altor companii importante.

 

* Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

2 Comments

  • Reply Gabi 01/10/2013 at 13:55

    asta voiam si eu sa spun, sa stai la iesirile de urgenta…:)

  • Reply Oana Jurca 07/09/2014 at 08:41

    Bun pont cu site-ul, nu stiam de el, merci! Il voi folosi, pentru ca imi displace profund sa stau la mijloc. Parca e locul cel mai inghesuit si lipsit de perspectiva…

  • Leave a Reply