Cum afli cand un bilet de avion costa cat iti doresti. Despre alertele de tarif

[image name=line]

(Incerc) azi sa fiu azi scurt si la obiect. Si sper sa-mi si iasa. Ai da o fuga cu partenerul pana la Viena, dar nu te mai ajungi cu banii. Orice calcul faci, sub 140- 150 de euro de persoana nu prea gasesti bilet de avion, iar o cazare decenta te duce la 70-80 de euro pe noapte. Concluzia? Trebuie sa mai tai din costuri, pe ici, pe colo, prin partile esentiale.

Iti arat un mic artificiu de care e bine sa tii cont, mai cu seama ca nu te costa nimic. Exista asa-zisele alerte de tarif. Si o sa iti arat cum functioneaza “smecheria” pe site-ul Vola.ro (vezi capturile de pe site, sub text).

1. Intri in sectiunea alerte tarif si iti introduci adresa de mail.

2. Alegi ruta, lunile in care ti-ai dori sa calatoresti, durata sederii la destinatie, si, cel mai important, pretul maxim pe care esti esti dispus sa il platesti. Eu am zis ca nu dau mai mult de 120 de euro pentru un bilet de Viena.

3. Cand sistemul gaseste ceva sub 120 de euro, ma alerteaza pe e-mail.

4. Si iata ca s-a gasit un zbor de 106 euro in luna noiembrie. Apropo, poti seta cate alerte doresti.

Acum sa urmaresti cum evolueaza preturile pe ruta Bucuresti – Viena nu e atat de greu. Daca nu e TAROM, atunci sigur e Austrian Airlines si invers. Sunt de altfel singurele companii care zboara direct spre capitala Austriei, iar sansele sa gasesti ceva mai ieftin (cu escala) sunt minuscule.

Dar daca iti doresti o vacanta exotica in ianuarie, februarie sau martie? Poti urmari zi de zi toate ofertele? Ca ele tot apar si dispar. Asa ca poti seta o alarma pentru Republica Dominicana, una pentru Cuba, alta pentru Seychelles, s.a.m.d. Inspiratie sa ai. Iar cand apare ceva interesant … hop! Si ai si cumparat.

alerte-tarif-vola-1

alerte-tarif-vola-2

alerte-tarif-vola-3 alerte-tarif-vola-4

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *