taxa-roma-oras

Cum “umfla” taxa de oras, pretul sederii la Roma. Chiar si cu 14 euro pe noapte

[image name=line]

Acum 3 ani, in 2011, Primaria Romei a introdus taxa de oras, o suma pe care fiecare turist care innopta in cetatea eterna, intr-o unitate de cazare, trebuia sa o plteasca.

Banii, zice-se ca erau destinati reabilitarii si consolidarii orasului. De parca Roma statea sa cada, iar alte capitale europene care nu percep aceasta taxa erau orase desprinse din anii 2050. In fine.

Problema e ca de la 1 septembrie 2014, taxa a fost dublata. De la 2-3 euro/persoana/noapte (in functie de numarul de stele ale hotelului), s-a ajuns la urmatoarele “amenzi”:

 • hotel de 1 sau 2 stele – 3 euro/noapte/persoana
 • hotel de 3 stele – 4 euro/noapte/persoana
 • hotel de 4 stele – 6 euro/noapte/persoana
 • hotel de 5 stele – 7 euro/noapte/persoana
 • apartamente – 3,5 euro/noapte/persoana

taxa-oras-roma

Ca sa nu mai lungesc discutia, un calcul de copil de clasa a doua arata ca daca o duci pe doamna la Roma, timp de o saptamana (6 nopti), pe langa pretul pe care il vezi pe site-ul de rezervare, trebuie sa iti mai faci o rezerva de 6*2*6=72 de euro.

Nu mai spun ca la 5 stele, “amenda” ajunge la 84 de euro. In schimbul acestor bani, autoritatile refac orasul istoric. Probabil ca si cei 24 de euro pe care ii las eu acum in Roma, pentru 2 zile, vor slefui cateva pietre de la Fontana di Trevi, aflata intr-o eterna reconstructie.

fontana-di-trevi

Statistica spune ca anual vin in Roma cam 30 de milioane de turisti. Hai sa spunem ca stau in medie la hoteluri de 2-3 stele, cam 2 nopti. Rezulta incasari de 180-240 de milioane de euro. Sa tot faci turism! 🙂

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

3 Comments

 • Delia

  Confirm. Tocmai am platit 3 euro/persoana/noapte. Puteam evita sa platesc aceasta taxa ?

 • Lilia

  Am fost la Roma in mai, am inchiriat o garsoniera spre marginea orasului intr-o zona cu legatura foarte buna cu centrul.
  Am platit 50 euro/noapte pentru 2 persoane, garsoniera utilata inclusiv cu masina de spalat.
  Recomanda varianta.

 • Cristi

  Da ! Dacă stăteai acasă !!! Evident !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *