Good life

Cum scapi de frica de zbor. Curs intensiv de weekend

12/06/2019
frica-zbor

Statistica spune ca riscul de accident rutier cu victime este de 10 ori mai mare decat in cazul unei calatorii cu avionul. Si tot statistica mentioneaza ca un accident aviatic mortal s-a petrecut anul trecut, o data la 2,54 milioane de zboruri, acest lucru facand din 2018 al treilea cel mai sigur an in privinta numarului de accidente mortale (din 1946 si pana astazi). In teorie, totul suna bine. Dar ce te faci cand numai la gandul ca urmeaza sa pleci spre aeroport, te trec toate transpiratiile si iti apar pete rosii pe corp. Atunci rationalul nu mai functioneaza si punct! Si aici trebuie lucrat, asta daca nu doresti ca orizontul tau de cunoastere sa se rezume la calatorii cu masina prin Europa, cel mult in nordul Africii, sau prin Orientul Apropiat.

Mai tineti minte cand v-am povestit despre zborul la simulator (link aici)? E, cei de la Jetav Flight Academy au pus bazele unui seminar de weekend, care isi propune sa trateze frica de zbor. Mai intai au loc discutiile cu un psiholog, pentru a afla de unde pornesc aceste temeri. Apropo, sunt persoane, iar eu cunosc cateva, care au zburat de multe ori cu avionul, apoi li s-a declansat frica de zbor, si nu le mai poti urca in avion.

Apoi se trece la tratarea fricii, prin expunerea treptata la stimuli. Oameni cu mii de ore de zbor (piloti si cabin crew) iti dau detalii despre tot ce presupune un zbor – multe lucruri pe care tu nu prea ai cum sa le vezi sau sa le stii, in calitate de pasager. Vei afla si ce se intampla daca prin absurd toate motoarele unui avion ar ceda simultan, care sunt fazele critice ale unui zbor (perioadele care predispun la accidente), cum se iese din situatii limita, etc.

Si poate pasul cel mai important, ultima parte a seminarului este combaterea efectiva a fricii de zbor, prin exercitii practice in simulatorul de zbor Boeing 737, in care treci prin diverse scenarii (probleme meteo severe, probleme tehnice) alaturi de un instructor de zbor (30 minute briefing + 1 ora si jumate de zbor cap-coada & 1 sau 2 proceduri de urgenta).

Mai multe detalii despre acest seminar de weekend gasiti pe pagina Jetav Flight Academy (link curs).

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

6 Comments

 • Reply Joseph 12/06/2019 at 15:29

  Mai multă grijă la gramatică și exprimare, dacă tot sunteți blogger, prezentator și “Travel Designer”.
  În rest, numai bine!

  • Reply Mihai Jurca 12/06/2019 at 15:34

   Concret, daca tot comentati tendentios?

 • Reply Costi 12/06/2019 at 21:46

  Joseph, “învață”-ne tu, gramatică! Mihai, mulțumim pentru informații!

 • Reply demo 28/06/2019 at 18:21

  Cine are bani, se trateaza. Cine nu, isi inghite frica…

  • Reply Gabriela 06/10/2019 at 15:17

   Bani pentru ce ?

 • Reply Radu Micu 04/02/2020 at 14:23

  Respect pentru tot ce faci si cum faci

 • Leave a Reply