Good life Uncategorized

My guilty pleasure. Tonetele cu carnati din centrul orasului Praga

11/03/2015
carnat-praga
[image name=line]

Am o gramada de idei. Cateva dintre ele sunt fixe. “Atat” de fixe, incat odata era sa pierd zborul de conexiune din cauza unui … carnat. Niciodata nu am agreat ideea de a  manca la restaurante de fite atunci cand vizitez o tara straina. Asta pentru ca am toate sansele sa nimeresc preparate din bucataria internationala si pierd esentialul – gustul si aroma locale.

Asa ca street food is the best! Praghezii au cei mai buni carnati care mi-au iesit in cale in ultimii 30 de ani de viata. Atat de buni incat orice escala de macar 2 ore in Praga se transforma intr-o haotica alergatura de la aeroport in centru si retur. Cu emotii, bineinteles, ca ajung sau nu la timp inapoi pentru urmatoarea imbarcare.

carnat-praga-1

In Wenceslas Square sau la statia de metrou Mustek trebuie sa ajungi de la aeroport. Sunt doua locuri aflate la pret de 4-5 minute de mers pe jos, unul fata de celalalt. Autobuzul 119, apoi iei metroul si tadaaaaaam! Esti postat strategic in fata unei tonete.

Sfatul 1. Pastreaza-ti cumpatul si elimina orice factor perturbator extern. Trebuie sa ai capul limpede cand faci alegerea.

Sfatul 2. Estimeaza cam cati carnati poti sa mananci. Incepe cu unul satios, iar la final, daca mai e loc, ia-ti unul alb, mai usor.

Sfatul 3. Numara restul pe care ti-l da doamna de la tejghea. Mereu va incerca sa te pacaleasca, dandu-ti rest un pumn de maruntis in coroane cehesti de valoare mica (monede de 1 si 2 CZK). Turistul nu numara banii si ii baga direct in buzunar.

carnat-praga-2

Alegerea este foarte dificila. Ti-ai dori sa incerci din fiecare, dar are si stomacul tau niste limite.

Carnatul se “livreaza” intr-o minibagheta spintecata pe burta, peste care adaugi tu, dupa pofta inimii, mustar si ketchup. Unii carnati pot fi serviti si cu ceapa prajita, dar exista riscul ca ficatul sa protesteze vehement si sa intre in greva. Exact ce nu iti trebuie in vacanta.

Preferatii mei sunt cei rosii, desi putin cam grei. Urmeaza cei albi, bavarezi. Si nu-mi plac deloc cei lungi, din prima fotografie. Seamana cu niste cabanosi nereusiti, cu urme de carne in interior. 😛

carnat-praga-4

Acum ca dezmatul culinar a fost infaptuit, o bere rece, la halba, instaureaza starea de imponderabilitate. De acum nimic nu te mai poate “atinge” pana la urmatoarea destinatie, iar sandwich-ul “cheese or ham” care ti se serveste pe zbor, pare cea mai proasta gluma cu putinta. Dar daca te prefaci ca dormi cand vine masa, scapi! 😛

carnat-praga-6

carnat-praga-3

carnat-praga-5

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-mobile
banner-mobile

2 Comments

  • Reply Lucian 20/03/2015 at 19:00

    Doamne ce pofta mi-ai făcut. Am fost acum o săptămâna în Viena și ma gândeam numai la cârnați(aveam impresia că sunt pe toate drumurile ca în Praga),dar am luat țeapă, nu erau la fel de multe tonete ca în Praga și nici cârnații nu erai ce trebuie. Deci cârnații de Praga sunt geniali;și mai merge și un Krusovice. Hai ca îmi vine sa dau o fuga cu masina:)

  • Reply Andreea 31/07/2015 at 02:05

    Îmi ploua apa-n gura! Cei bavarezi sunt și preferații mei… Noroc ca sunt în Germania și găsesc multe specimene de albiciosi! Și vorba ta…mai bagi apoi o bere și zici ca nu mai vrei nimic de la viață (poate doar sa prinzi avionul, dacă ești intre escale) 😛 😛 😛

  • Leave a Reply