Travel tips

Price Alert, cum afli cand pretul unui bilet de avion scade sub un anumit prag

26/07/2017
avion-rasarit

Price Alert sau Fare Alert. Evident, in limba romana – alerta de pret. Probabil ca multi dintre voi au auzit de aceasta facilitate si o folosesc deja. Pentru ceilalti o sa povestesc eu pe scurt ce este si cum ne usureaza viata.

Presupunem ca vrei sa pleci in Caraibe la iarna, la soare, la caldurica. Drept urmare, cauti pe diverse siteuri bilete de avion si gasesti un minim de 699 de euro, cu plecare din Bucuresti.

Si parca nu ai cumpara deocamdata. Ai astepta o promotie, poate poate mai scade putin acest pret. Eh, atunci e utila aceasta alerta de pret. O regasesti pe mai toate siteurile de rezervare (ex. Kayak, Vola, Momondo, Skyscanner, etc).

Trebuie doar sa introduci un email sau sa te autentifici cu Facebook / Google+ (ca sa stie oamenii aia unde trimit alerta), sa spui pe ce ruta vrei sa zbori, eventual perioada calatoriei (ianuarie-mai 2018), cate nopti vrei sa stai la destinatie (7-10 nopti) si, cel mai important, pretul maxim pe care esti dispus sa il platesti.

Pont – poti seta cate alerte vrei! Daca esti flexibil, poti seta alerte pentru zboruri (in special intercontinentale) cu plecare din Berlin, Milano, Bruxelles, etc, aeroporturi pe care se ajunge destul de ieftin din Bucuresti cu companii low-cost. S-ar putea sa ai surprize placute.

Si te pui pe asteptat. In momentul in care pretul va scadea sub nivelul indicat de tine, vei primi un email cu traseul gasit. Si poti cumpara. Exista si posibilitatea sa astepti mult si bine acel email, in cazul in care vrei sa ajungi de la Bucuresti la New York cu 199 de euro, sa spunem. Deci seteaza un pret rezonabil.

Foto header: © Mirko Vitali | Dreamstime

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

 • Reply balinez 26/07/2017 at 20:12

  Foarte tare articolul. Iti multumesc frumos pentru pont! 🙂 Numai bine.

 • Reply Dragos 30/07/2017 at 08:40

  Am incercat pe momondo sa fac acest lucru
  De ex eu caut sa plec in islanda in luna octombrie-noiembrie iar momondo ma pune sa aleg date exacte
  Singurul care ma lasa sa caut o perioada mai mare este kiwi

 • Reply 8 reguli de baza pentru a nu plati o avere pe biletele de avion 27/09/2018 at 09:50

  […] zbor, iar cand apare ceva sub suma respectiva, veti fi instiintat pe mail. Am scris un articol (link) cuprinzator in care am explicat cum functioneaza alertele de […]

 • Leave a Reply