check-in

Ce este un Open-Jaw Ticket, cum il gasesti si la ce te ajuta

Zbori din A in B, si te intorci din C in A. In traducere – pleci din Bucuresti la Londra si revii la Bucuresti din Paris, capitala Frantei. Acesta este un open-jaw ticket, si de multe ori am vazut preturi fantastice pentru acest tip de rezervare, in special pe rutele intercontinentale.

O sa ma intrebi asa, si unde-i marea smecherie? Pai este, ca daca vrei sa vizitezi New York si Los Angeles in aceeasi vacanta, si iti cumperi bilete dus-intors Bucuresti – New York, iar de acolo New York – LA (tot dus-intors), s-ar putea sa platesti mai mult decat daca ai zbura Bucuresti – New York si retur LA – Bucuresti. Evident ca trebuie seprat si biletul intre NY si LA.

Pe distante mici, in Europa spre exemplu, nu e atat de greu sa gasesti un asemenea bilet, deoarece exista multe companii low-cost. Cred ca nu e o mare inginerie in a cauta un zbor Bucuresti – Roma (one way), apoi un retur din Milano la Bucuresti. Pe distante lungi, lucrurile se complica. Low-costurile nu prea zboara, iar daca vrei sa iti faci biletul din doua one way-uri, este prea posbil sa platesti o caruta de bani.

Asa ca hai sa-ti arat cum poti proceda. Intri pe Matrix ITA Software. La Departing from pui aeroportul de pe care vrei sa pleci in excursie. Am ales OTP (Otopeni). La Destination, poti adauga codurile aeroporturilor spre care ai vrea sa calatoresti, separate prin virgula. Pentru ca am dat exemplul cu SUA, am ales New York (JFK), Miami (MIA) si Los Angeles (LAX). Aleg apoi See calendar of lowest fares si cate nopti vreau sa stau la destinatie (intre 8 si 10). Search si asteptam sa vedem ce rezultate primim.

open-jaw-1
open-jaw-2

open-jaw-3

In perioada mentionata, cel mai ieftin zbor ar fi Bucuresti – NY, cu Air Serbia. Insa este un zbor dus-intors normal. Al doilea rezultat este de tip open-jaw ticket. Plecam de la Bucuresti la Miami si revenim din New York la Bucuresti cu 515 euro. Un pret care nu e rau deloc. Inainte sa te las sa cauti, uite ce am mai gasit, cu plecare din Stockholm.

open-jaw-4

Foto header: © Mario Lopes | Dreamstime

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *