Travel tips

Excursie de o zi la noi la mare, sau tot weekendul? Pro si contra

09/08/2017
mare-barca

Imi storc mintea ca pe ultima lamaie pe care o ai in casa, stii tu, aia care trebuie sa-ti ajunga si la salata, si la ceai, si pentru conserva de sardine pe care tocmai ai desfacut-o. Incerc sa-mi amintesc de Doamne iarta-ma faceam la mare, 12 zile, cand eram mic, cu parintii.

Ca in afara de o plimbare cu vaporasul in larg, pumnul de gume Turbo pe care oricum le cumparam numai pentru surprize, balciul din parcul de distractii, eventual un spectacol la un teatru de vara, care mi se parea infiorator de neinteresant – copil fiind – la multe evnimente notabile nu-mi amintesc sa fi luat parte. Si stii ce e interesant? Ca nu ma plictiseam. Erau alte vremuri? Sa fi fost eu prea mic? Sau faptul ca vedeam marea o data pe an, ma facea sa fiu un mic rege in regatul meu de nisip? Probabil ca putin din fiecare.

Azi totul e pe repede inainte. Mereu alergam undeva. Niciodata nu avem timp sa ne vedem cu toti cei dragi. Vrei sa-i faci cuiva o vizita, trebuie sa te programezi cu doua saptamani inainte, ca deh, nu corespund programele. Ca la olandezi, cum imi povestea un amic – mama, vezi ca peste 3 saptamani si doua zile trecem pe la tine!

In weekend am fost la mare. Planul era sa stam de vineri seara pana duminica, dar din anumite pricini ne-am intors sambata. Si uite asa stand pe sezlong alaturi de draga mea sotie, discutam si faceam scenarii si  calcule de rentabilitate.

Mersul la mare poate fi comparat cu un mic plan de afaceri. Ai sectiunea de cheltuieli fixe si cea de cheltuieli variabile. La cele fixe punem in primul rand transportul. Ca stai o zi, ca stai doua, ca stai 99, ai nevoie de combustibil, taxa de drum, taxa de pod, etc. La variabile ai cazarea, mancarea si distractia. Le pui pe toate pe hartie, aduni, scazi, si vezi ce obtii.

 

Scenariul 1. Vineri seara cu duminica

Le vine ca o manusa celor din categoria party people. Cei care nu ar da nici in ruptul capului o noapte in club pe o dimineata cu aerosoli pe plaja. Eu, personal, nu ma dau in vand dupa aceasta varianta. Ajung frant pe litoral dupa o zi de munca si doua ceasuri si ceva de condus, mananc ceva, poate ies putin si in cele din urma pierd lupta cu somnul. Asadar, dupa prima zi pe litoral, 1-0 pentru Mos Ene, zero minute de plaja, o noapte de cazare in plus.

 

Scenariul 2. Sambata dimineata cu duminica

E una dintre cele mai value for money variante de calatorie. Cu o singura noapte de cazare, beneficiezi de doua zile pline de plaja. Numai ca din experienta va spun ca e destul de greu sa gasiti camera libera tocmai sambata seara. Si asta din cauza faptului ca multor hotelieri nu le convine sa inchirieze pentru o singura noapte si astfel sa rupa weekendul la mijloc.

Cautati de curiozitate o cazare la mare sambata-duminica si veti vedea ca 95-96% dintre proprietati sunt rezervate. In schimb, daca in acelasi weekend doriti sa stati de vineri pana duminica, doar 80% dintre proprietati sunt rezervate, s.a.m.d.

 

Scenariul 3. O zi , de dimineata pana seara

In acest caz flexibilitatea este maxima. Pleci in ce zi vrei, unde vrei, nemaiavand nevoie de cazare. Numai ca este destul de obositor sa conduci si dimineata si seara. Plus ca nu poti bea si tu o bere sau un cocktail ca tot omul. Bagajul de asemenea este light, pleci cu ce ai pe tine si eventual ceva de schimb. Si apropo, acest gen de excursie fulger se preteaza numai celor nu stau la mai mult de 2-3 ore de mare. Iti dai seama ca nu are sens sa mergi de la Brasov la Constanta pentru o singura zi.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

2 Comments

  • Reply SANDU 09/08/2017 at 16:23

    Adevar graiesti,depinde ce ti se potriveste- de accea santem diferiti si nu la toti se potrivesc aceste scenarii!

  • Reply Yo 09/08/2017 at 19:32

    Ar mai fi cateva variante. Una ar fi sa mergi cu trenul sau cu microbuzul. S-ar elimina oboseala condusului.

  • Leave a Reply