prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-88

Prognoza meteo weekend 11-13 aprilie. Ploi si chiar averse de lapovita si ninsoare

[image name=line]

Un ciclon, ce se va pozitiona si persista in bazinul central-vestic al Marii Negre, va absorbi vapori de apa si ii va antrena in miscari ascendente, asa incat, prin condensare, vor contribui la alte dezvoltari noroase cu ploi.

La inaltimea la care va ajunge varful norilor, presiunea si temperatura vor fi in scadere, nu doar in zona Marii Negre, ci in tot spatiul ce inconjoara Romania. O astfel de distributie este caracteristica pentru o vreme instabila cu averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, in principal, in timpul ploilor.

Instabila va fi vremea din tara noastra in ultima parte a acestei saptamani, cand, va ploua aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse in nord, centru, est si sud-est, in timp ce in celelalte zone, dupa ploi, vor mai fi si intervale cu soare, insa, in conditiile cresterii temperaturii si a existentei unei coloane de aer instabile, norii cu averse, sa apara dupa amiaza.

Pana la o noua crestere  de temperatura, ce se va resimti mai bine in interiorul arcului carpatic si in Oltenia, va fi o racire semnificativa. Joi, in centru, in sud si in est, vor fi valori maxime si cu pana la 12…15 grade mai scazute decat cele de miercuri, cand, au atins si depasit usor 24…25 de grade, inclusiv in Capitala.

In Banat, Crisana, Maramures, nord-vestul Transilvaniei, si din motive de cer mai noros si ploi, dar mai ales ca urmare a patrunderii unui aer mai rece, tot miercuri, la amiaza, erau valori de temperatura egale cu cele de dimineata, sau mai scazute decat acestea.

La munte, dar trecator si in dealurile aferente Carpatilor Orientali, incluzand estul Transilvaniei, vor fi si averse de lapovita sau ninsoare.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *