prognoza meteo vreme romica jurca

Prognoza meteo 2-8 septembrie. Toamna si in tara si in calendare

[image name=line]

Daca luni, in jumatatea de sud a tarii, va predomina o vreme frumoasa si calda, cu temperaturi maxime de pana la 30 de grade in Lunca Dunarii, marti si miercuri, vremea va deveni racoroasa, mai ales ca, in ambele zile, in majoritatea regiunilor vor fi si intensificari de vant.

Racoarea ce urmeaza, si care in jumatatea de nord se va resimti luni, presupune maxime – marti – de la 15…17 grade in Maramures, Transilvania, nordul si centrul Moldovei, unde va ploua, pana in jur de 28 de grade in zona de campie a Munteniei, incluzand si Capitala.

Aproximativ la fel distribuite, maximele de miercuri se vor incadra intre 17 si 25…26 de grade, de aceasta data, ploi slabe izolate fiind posibile in prima parte a zilei, in centru, sud si est, precum si la munte. Minimele nocturne, in scadere, vor ajunge la valori in general sub 10…11 grade in interiorul arcului carpatic si in Subcarpatii Getici, iar in rest intre 10 si 13 grade, usor mai ridicate, doar la tarm de mare.

In a doua parte a acestei saptamani, vremea va redeveni frumoasa; vantul va slabi din intensitate si doar la inceput isi va mai face simtita prezenta in extremitatea de rasarit si zona Carpatilor de Curbura.

Noptile si diminetile raman racoroase, insa in cursul zilelor, valorile de temperatura cresc usor si va fi o vreme placuta spre calda.

La Bucuresti, scaderea de temperatura, la maxima, va fi de la 28…29 de grade, luni, pana la 24…26 de grade in perioada urmatoare. Minimele nocturne vor fi in jurul a 13 grade in centru si 9…10 grade la periferie. Vor fi si aici unele intensificari de vant, dar conditiile de ploaie vor fi reduse.

Litoralul ramane foarte primitor, reprize de ploaie fiind posibile marti spre seara si marti noapte, numai ca vantul va avea intensificari, pana la mijlocul zilei de joi, orientat dinspre uscat, spre mare, ceea ce ar insemna o crestere a temperaturii apei si lipsa valurilor.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *