prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-14

Prognoza meteo 20 – 26 mai. “Nici o zi fara ploaie”, deviza vremii in aceasta saptamana

[image name=line]

„Nici-o zi fara ploaie”. Acesta pare a fi deviza dupa care se conduce vremea in aceasta saptamana. Vor fi averse, si cu caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, chiar cu aspect de vijelie, cantitati de apa mai insemnate si caderi de grindina.

Manifestarile de luni, vor fi foarte urate in Transilvania, zona Carpatilor Meridionali, iar dupa amiaza si in primele ore ale noptii in Carpatii Orientali, Moldova si Muntenia. De marti, astfel de fenomene vor fi prezente in mai toate regiunile, multe dintre ele, mai frecvente dupa amiezele. Din punct de vedere termic, vremea va ramane foarte calda in sud si in est,  unde, pana joi inclusiv vor fi maxime de 31…33 de grade. In restul teritoriului, temperatura va marca o scadere, asa incat la amiaza nu prea se vor mai atinge si depasi 25 de grade. Scaderea de temperatura se va propaga, spre sfarsitul saptamanii, si in celelalte zone.

La Bucuresti, luni dupa amiaza si la inceputul noptii, vor fi averse, tunete, fulgere, posibilitati de grindina si de vijelie, legata de momentul de inceput al ploii.

Pe litoral, luni va fi frumos, iar in zilele viitoare, averse si fenomene electrice, vor fi dupa amiaza, insa pe arii mai restranse, decat in restul tarii. Temperatura aerului va mai creste si va avea valori cam intre 24 si 26 de grade, iar in apa marii vor fi intre 18 si 22 de grade.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *