prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-50

Prognoza meteo weekend 8-10 noiembrie. Timp frumos si cald pentru aceasta data

[image name=line]

Racirea vremii ce s-a declansat miercuri, cand a cuprins majoritatea regiunilor, mai putin centrul si sudul Moldovei, Muntenia si Dobrogea, unde se va resimti joi, a condus la un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada de noiembrie, cu 2…3 grade, totusi, mai ridicat decat acesta.

Si ploile, dar mai ales vantul, care in Dealurile si Campia de Vest, dar si in Dobrogea a suflat tare, a accentuat senzatia de rece, insa, la acest sfarsit de saptamana, vremea va fi in general frumoasa, cu unele innorari si ploi slabe, dar foarte putine in nord-vest, apoi si in vest si cu ceata, izolat, dimineata in zonele joase de relief.

Vantul va continua sa slabeasca din intensitate, iar temperatura va avea o noua crestere si vremea va deveni cu mult mai calda decat in mod obisnuit. Maximele, vor fi cuprinse in marea lor majoritate, intre 15 si 22 de grade, practic dublul celor considerate normale (8….12 grade). Si minimele, usor negative, dar numai trecator in depresiuni, vor fi in medie cu 3…4 grade peste cele ce ar fi obisnuite pentru  aceasta perioada.

Foarte cald, in aceasta saptamana, in toata tara, a fost marti, cand majoritatea maximelor au atins si depasit 20…22 de grade, ajungand pana la 27 de grade la Bechet si Zimnicea, 25 de grade la Alexandria , Giurgiu si Oltentia, 24 de garde la Bucuresti , dar si la Botosani si Fagaras, 23 de grade la Tg. Mures si la Iasi , 22 de grade la Miercurea Ciuc.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *