prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-15

Prognoza week-end 24/26 mai 2013. Afla cand se termina cu ploile si vijeliile

[image name=line]

Manifestarile de instabilitate atmosferica, ce au cuprins in ultimele 24 de ore, mare parte din tara, vor continua joi, iar in noaptea de joi sepre vineri se vor restrange ca arie. Cel mai probabil, in Transilvania, Moldova, Muntenia, Oltenia, la deal si la munte, aversele si cu caracter torential, vor fi mai insemnate cantitativ si mai frecvente, la fel si descarcarile electrice, vor fi si caderi de grindina, vijelii, dar pe spatii restranse.

De vineri, din formatiunile noroase ce vor mai persista si din altele ce se apropie de tara, ramane o vremea in general instabila in zonele situate in interiorul arcului carpatic, unde si temperaturile vor fi mai scazute decat pana acum, maxime in general intre 16 si 23 de grade, pana duminica inclusiv dar si in primele zile ale saptamanii viitoare.

In sud si in est, tot de vineri, ploile vor fi sporadice, in principal dupa amiaza, iar valorile de temperatura, mai scazute decat in zilele predente, se vor incadra la amiaza intre 24 si 29 de grade, dar in prima parte a saptamanii ce urmeaza, vremea se mai racoreste si aici.

La Bucuresti, va ploua joi, cand vor fi si tunete, fulgere, intensificari ale vantului si nu este exclus sa cada grindina, iar de vineri conditiile de ploaie vor fi din ce in ce mai reduse. Pana duminica inclusiv, vor fi temperaturi intre 26 si 29 de grade la amiaza si 10…13 grade dimineata.

Pe litoral, in noaptea de joi spre vineri si in primele ore ale zilei de vineri, vor fi reprize de ploaie, dupa care vremea va fi in general frumoasa. Temperaturi in aer : 23 si 26 de grade la amiaza si 16…18 grade diminetile, iar in apa marii vor fi aproximativ 20 de grade.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *