Travel tips Uncategorized

In Dubai, cu sufletul la gura. Saritura cu parasuta deasupra Palm Jumeirah

25/10/2013
saritura-parasuta-dubai
[image name=line]

In ultima vreme au curs ofertele pentru calatorii in Dubai. Bilete de avion la preturi acceptabile, oferte de cazare, vize. Dar cand ajungi? Ce e de facut in Dubai?

Daca vrei sa fii altfel, incearca un salt cu parasuta, desupra Palm-ului. Palm Jumeirah. Este la acest moment unul dintre cele mai fitoase locuri unde TREBUIE SA MERGI. Si daca iti plac sporturile extreme, sau pur si simplu vrei sa fii altfel, poti incerca un salt cu parasuta.

[wpsgallery]

Skydive Dubai, zice-se ca e cea mai mare si sigura companie de acest gen din Dubai. Pe langa saltul propriu-zis, echipa care se va ocupa de tine iti va pregati la final un CD cu poze si un video cu toate reactiile tale din timpul caderii libere. Deh, putin mai mult marketing pentru cei carora le stau prea linistite bancnotele in portofel.

Skydive Dubai este o companie sigura, cu acreditare de la Federatia de Sport Aeronautic si parasutisti si piloti cu peste 7.000 de ore de zbor si 10 ani de experienta. Te lasi pe maini bune. De acolo de sus, privelistea este superba. Vezi Palm-ul in toata splendoarea lui si imbinarea de desert cu ocean.

saritura-parasuta-dubai-4

Saltul se face de la 4.000 de metri, la o viteza a avionului de 210km/h. Poti alege sa faci saltul intre orele 8 dimineata si 3 dupa-amiaza. E greu sa strigi, urli, spui ceva…si totusi, chiar daca adrenalina sau altitudinea iti pocneste urechile, ai parte de cea mai tare experienta.

Din Dubai Marina, te indrepti spre aerodrom unde te asteapta parasutistul alaturi de care vei sari, pilotul si ceilalti „colegi de suferinta”.

saritura-parasuta-dubai-7

Dupa ce semnezi un milion de hartii si asigurari, platesti suma de 1.750 de dirhami, echivalentul a 350 de euro, ti se explica toate detaliile si cum va decurge saritura, si incep sa te pregateasca: coarde de siguranta, parasuta de rezerva, ochelari,etc. Se misca foarte repede, ca sa nu ai timp sa te razgandesti.

Prietenii si sustinatorii au si o cafenea unde te pot astepta si urmari zecile de parasutisti care aterizeaza langa ei.

saritura-parasuta-dubai-9

saritura-parasuta-dubai-10

Urci in avion, avionul decoleaza, ajungi la 4.000 de metri, te „legi” de parasutistul profesionist, se fac ultimele verificari si SARI!

Pozele vorbesc de la sine.

 

* Fotografii: Eszter Nemes.

Daca ti-a facut placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

 • Reply Teodora 16/10/2014 at 20:28

  Am o intrebare: in pret sunt incluse si filmarile+pozele? Sau sunt separat? In jur de ce suma se incadreaza?

  • Reply Sebastian 27/03/2015 at 12:23

   sunt incluse in pret !

 • Reply Caba manole 19/05/2018 at 15:21

  Mă interesează unde pot face rezervare pe data de 17.06.2018.pentru o persoana

 • Leave a Reply