“Evadarea” de primavara. Cum vizitezi tarile baltice cu 400 de euro de caciula

[image name=line]

Pentru mine, primavara  este sezonul “excursiilor – experiment”. Preturile la cazare si transport nu sunt mari, si, in plus, ai loc sa te invarti de turisti, care se inmultesc vara. Am gandit o excursie in tarile baltice (Estonia, Letonia, Lituania) si am calculat cat ar costa un tur prin capitalele acestor state.

 

3 tari. 3 capitale. 3 tablouri diferite

Vilniusul (Lituania) este un oras elegant. Este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din estul Europei. Parca se simte si astazi in aer farmecul orasului de odinioara. Unde mai pui ca in 1994, centrul vechi a intrat in Patrimoniul UNESCO.

Riga (Letonia) este vestita pentru bijuteriile din chihlimbar. Are un centru vechi deosebit, bere buna si o plaja Blue Flag, la Liepaja (aproximativ 30 de minute de mers cu trenul). Daca ar fi putin mai cald pe timpul verii, plaja de la Liepaja, unde isi faceau veacul toti “greii” din fosta URSS, ar fi clar in top 3 plaje din Europa. Dintre cele 3 orase, in Riga se simte cel mai mult “mostenirea” sovietica.

In fine, Tallinnul (Estonia) , este un oras de vis care s-a dezvoltat in jurul castelului medieval. Centrul vechi aduce putin cu Sighisoara. Din Tallinn, in aproximativ 2-3 ore ajungi cu ferry-boat-ul in Helsinki (Finlanda). Nu rata restaurantul Olde Hansa si migdalele glazurate care se vand pe strada in orasul vechi (cu aroma de fum, usturoi, trase in zahar caramelizat, etc).

Si daca nu te-am convins, afla ca Vilniusul a fost Capitala Europeana a Culturii in 2009. Tallinn a primit aceasta onoare in 2011, iar Riga urmeaza sa fie Capitala Europeana a Culturii in 2014.

 

Ce si cum…

Trec acum la calcule, ca sa vedem cat costa distractia pentru doua persoane. Din Bucuresti pleci spre Tallinn, zbor cu escala in Frankfurt. Nu exista zboruri directe din Romania spre Estonia. Returul va fi din ultimul oras vizitat, Vilnius.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/bilet-avion-tarile-baltice.jpg[/imagetab] [/tabs]

Am ales 3 nopti de cazare intr-un hotel aflat cat mai aproape de centru. Pretul pentru cele 3 nopti este 129 de euro.

De la Tallinn se merge cu autocarul la Riga, in Letonia. Cumparate din timp, biletele sunt foarte ieftine pentru un drum de 4 ore si jumatate si aproximativ 300 de kilometri. Numai 6 euro.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/bilet-autocar-tallinn-riga.jpg[/imagetab] [/tabs]

Urmeaza noptile petrecute la Riga.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/cazare-hotel-riga.jpg[/imagetab] [/tabs]

Pentru drumul Riga – Vilnius am gasit o oferta imbatabila. Doar 3 euro biletul. Sa fie primita!

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/bilet-autocar-riga-vilnius.jpg[/imagetab] [/tabs]

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/cazare-hotel-vilnius.jpg[/imagetab] [/tabs]

In concluzie, excursia costa sub 400 de euro de persoana. Poti obtine un pret mai mic cu 50-60 de euro daca alegi hoteluri care nu sunt situate chiar in zona centrala a oraselor. Si pot spune ca merita, pentru ca aceste capitale nu sunt orase mari. Distantele sunt destul de mici si pot fi parcurse si pe jos.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]wp-content/uploads/total-tarile-baltice.jpg[/imagetab] [/tabs]

 

* NOTA : Informatiile sunt valabile la data publicarii articolului.

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

4 Comments

 • Petreanu

  Multumesc, Mihai, pentru idee si pentru documentare! Buna idee.

 • Annie

  La ce hotel ai stat mai exact in estonia? Planuiesc sa stau o saptamana in tallin.Sa fie prea mult sau se gasesc atractii ?

  • Mihai Jurca

   Am stat la Tallink City Hotel. Mai mult de o zi, cel mult doua, nu ai ce face in Tallinn. In afara de orasul vechi (cetatea), nu prea ai ce vedea. Seamana mult cu Brasovul. In schimb, poti trece cu feribotul in Finlanda, la Helsinki. faci 2 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *