Lumea vazuta de sus. Cele mai frumoase locuri unde poti zbura cu balonul cu aer cald

[image name=line]

“Vrei sa faci ceva iesit din comun? Surprinde-ti jumatatea cu o surpriza de zile mari! Ce mai astepti? Plimb-o cu balonul! Cu balonul cu aer cald! Numai acum! La incredibilul pret de … ”. Cam asa cred ca ar putea sa sune o reclama agresiva si agasanta in acelasi timp la un zbor cu balonul cu aer cald. Dar cum nu sunt nici publicitar, nici ofertant de senzatii tari, la inaltime, ma limitez la a-ti prezenta cateva ponturi.

Zborul cu balonul cu aer cald este o experienta memorabila, dar si destul de costisitoare. Daca nu ai rau de inaltime si tot dai un ban, macar fii inteligent. Alege cu cap unde vei zbura. Una este sa vezi Muntii Alpi pe inserat, alta este sa vezi Campia Baraganului, la pranz.

Am ales cateva destinatii pentru tine.

  • Cappadochia (Turcia) – Este, cel mai probabil, Mecca baloanelor cu aer cald. Zeci dintre ele pot fi vazute simultan in vazduh, deasupra reliefului neobisnuit. In categoria “standard”  zbori in baloane cu 16-20 de pasageri. Tarifele sunt cuprinse intre 130 si 160 de euro. Exista si zboruri “deluxe”. Verifica oferta aici si aici.
  • Chateau-d’Oex (Elvetia) – Zbor in zona Muntilor Alpi. Poti vedea Mont Blancul, Vf. Eiger din Elvetia (3.970m), vestitul Matterhorn (4.478m), Lacul Geneva si cantonul Fribourg. Distractia costa 390 de franci elvetieni (aproximativ 315 euro) de caciula. Vara, se fac zboruri si in amurg.
  • Stockholm (Suedia) – Aici trebuie sa mergi vara. Se intuneca foarte tarziu, iar orasul are un view aerian fabulos. Sunt multe insule, apa si verdeata. O persoana plateste pentru un zbor aproximativ 151 de euro (1275SEK).
  • Lorraine Mondial Air Ballons (Franta) – Festivalul mondial al baloanelor cu aer cald. Are loc in perioada 26 iulie – 4 august 2013 in Parcul Natural Lorraine, intre Metz si Nancy. Participa aproximativ 1000 de baloane din toata lumea.
  • Bavaria (Germania) – Castelul Neuschwanstein poate fi vazut si din balon. Este cel mai cunoscut castel din regiunea Bavariei. Preturile variaza. Poti zbura pentru 150-220 de euro, in functie de ziua saptamanii si de cati amici mai ai cu tine. Evident, sunteti mai multi, platiti mai putin. Pentru detalii citeste aici sau aici.

Foto header : Wikipedia

* NOTA : Informatiile sunt valabile la data publicarii articolului.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *