trenurile-de-noapte

Trenurile de noapte. Cum economisesti banii pe care oricum ii dadeai pe cazare

[image name=line]

Nu toata lumea are bani garla pentru a vizita ce orase vrea, cand vrea si sa poata sta la ce hotel ii pofteste inimioara.

O varianta de luat in calcul pentru vacantele cu buget redus este calatoritul noaptea. Poti pleca seara, la ora 21 sa zicem, dintr-un oras, si vei ajunge dimineata intr-un alt oras, in alta tara, la cateva sute de kilometri. Scutesti in acest fel banii pentru o noapte de cazare.

De multe ori, trenurile de noapte au un regim de viteza inferior celor de zi. Cand e lumina afara, lumea se grabeste si nu sta nimeni sa calatoreasca 10 ore cu trenul, pe un drum pe care il poate face si in 5 ore. De aceea, vei vedea ca intre aceleasi doua orase, trenurile pot face si 7 si 11 ore.

Pentru a face o economie serioasa, trebuie sa alegi un bilet clasic – clasicul stat in fund pe scaun. Un bilet la cuseta sau la vagonul de dormit va fi mai scump.

S-ar putea sa ajungi putin buimac la destinatie daca nu faci parte din categoria celor care pot sa doarma chiar si in picioare daca ii lasi. Insa hartiile verzi (sau ce bancnote or mai fi prin Europa) care vor fosni in buzunar a doua zi, s-ar putea sa iti dea un plus de relaxare si rezerve nebanuite de energie.

Totusi, nu incerca acest lucru in mai multe nopti consecutive! Iti va fi greu si nici nu vei avea unde sa te speli si sa iti schimbi hainele. Pentru o noapte, merita!

 

Exemple de bilete la trenuri de noapte

Bari – Milano. Pleci seara din sudul Italiei, traversezi toata “cizma”, si ajungi dimineata in orasul modei. Face trenul vreo 10 ore, dar te-ai relocat si nici nu ai platit cazare. O camera dubla in Italia, nu cine stie ce, e vreo 70 de euro in oricare din cele doua orase. Asa platesti 38 de euro pe biletul de tren. (foto 1)

Oslo – Mo i Rana. Din capitala Norvegiei mergi nu mai putin de 15 ore pana la Cercul Polar cu numai 32 euro (249 NOK) – pret promotional valabil la NSB. Cazarea in Norvegia are un pret de speriat. (foto 2)

Dijon – Milano. Din Franta ajungi in Italia cu trenul de noapte Artesia. Cu 37 euro (49 dolari) stai si la cuseta. Ce mai … super pont! (foto 3)

Salzburg – Paris. Daca te plcitisesti de orasul lui Mozart, peste noapte, in putin peste 12 ore, poti da o “fuga” pana la Paris. 35 euro, si iti raman si bani de croissante. (foto 4)

Varsovia – Amsterdam. Acest drum este deja pomana curata. Cu 29 euro pleci din Polonia, traversezi toata Germania si esti in tara unde totul devine posibil … daca te ia valul. (foto 5)

Helsinki – Oulu. Daca il cauti pe Mos Craciun la Oulu, nu il vei gasi. Dar nici mult nu mai ai pana la el – putin peste 200 de kilometri mai sunt pana la Rovaniemi. Cert este ca traversezi Finlanda, de la sud la nord, cu 45 euro. Noaptea! (foto 6)

 

Concluzia

Nu dati banii pe prostii, luati bilete de noapte la copii! Si vedeti in acest fel mai multe orase cu acelasi buget.

Aici ti-am povestit cum poti calatori ieftin cu trenul prin Europa, cu un super bilet.

[wpsgallery]

 

* Preturile prezentate mai sus, sunt valabile in momentul publicarii. Acesta nu este un articol promotional! Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

  • Dani

    Poti adauga relaxat si Bucuresti-Budapesta. Cu oferta Fortuna te costa 177 de lei, cu plecarea pe la 6 PM si sosirea dimineata pe la 8 AM.

    In rest multumesc. Cred ca am sa ochesc si eu acel Varsovia Amsterdam. Ai vreun pont si de vreo cale ieftina de ajuns din Romania in Varsovia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *