shopping-viena

Shopping la Viena. Strazi, mall-uri, magazine, locuri numai bune de golit portofelul

Sa stabilim din capul locului – Viena nu face parte din categoria destinatiilor TOP de cumparaturi, dar nu e nici de lepadat. Preturile hainelor, spre exemplu, sunt comparabile cu cele din Romania, datorita, sau din cauza, politicii globale de pret pe care o practica brandurile cunoscute (H&M, Zara, Mango, etc).

Am incercat sa fac o lista a strazilor si mall-urilor care ofera cea mai mare densitate de magazine, dar si experiente placute de shopping. Nu am pretentia ca am cuprins absolut tot, dar, in mare, sunt locurile pe unde trec si eu cand ajung in Viena.

 

1. Mariahilferstrasse. Este emblema, in materie de shopping, a orasului. Faimoasa strada Mariahilferstrasse porneste de la Westbahnhof si, pana la statia de metrou Museumsquartier, unde se sfarseste, are magazine de toate felurile pe ambele parti. Predomina magazinele de haine, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Pe sub Mariahilferstrase trece linia portocalie de metrou (U3). In ordine, cele 4 statii de metrou care deservesc aceasta strada sunt : Westbahnhof – Zieglergasse – Neubaugasse – Museumsquartier.

 

2. Kärntner Straße. Reprezinta cea mai mare artera comerciala din centrul Vienei. Este o strada pietonala. Intre Opera si Stephansdom vei gasi, ca si pe Mariahilferstrase, magazine pentru “tot poporul”. Pe la mijlocul acestei strazi se afla Steffl, zice-se ca ar fi cel mai vechi centru comercial din Viena. Mie imi placea mult magazinul de haine Don Gil, cu reduceri pe toata perioada anului (e un soi de outlet). Nu l-am mai vizitat de 2 ani.

 

3. Graben. Reprezinta practic inima Vienei, o strada pietonala aflata chiar langa Stephansdom. Fiind chiar in buricul targului, pe Graben se inmultesc magazinele pentru oameni cu posibilitati. Apare un Hermes, un Montblanc, dar si bijuterii de lux sau parfumerii. Pentru o cafea de senzatie si o prajitura delicioasa, ia loc la terasa Julius Meinl am Graben.

julius

Foto Julius Meinl am Graben

4. Kohlmarkt. Iti dai seama cand ajungi pe aceasta strada si daca nu ai harta la tine, dupa numarul mare de magazine “de fite” care o populeaza. Kohlmarkt este imediat langa strada Graben. Cateva exemple de magazine : Chanel, Cartier, Diesel, Louis Vouiton, etc. Sambata dimineata, pe la 11, vei vedea batranei eleganti cu domnite de 1,80 m plimbandu-se la shopping ;-). Punctele 2,3 si 4 sunt repere in zona centrala a Vienei, dar, daca iesi de pe aceste strazi, vei mai gasi si alte magazine.

 

5. SCS Shopping City Süd. Cred ca este cel mai mare mall prin care m-am plimbat in Europa. Desi se afla in afara Vienei, vei ajunge destul de usor la el. Trebuie sa iei de la Opera, tramvaiul Badnerbahn in directia Vosendorf. Lista de magazine este disponibila AICI. Lipit de SCS este un magazin IKEA.

 

6. Donauzentrum. E un mall elegant, refacut de curand. Lista de magazine este asemanatoare cu cea de la SCS. Ca sa ajungi la Donauzentrum, trebuie sa mergi cu metroul pana la statia Kagran (U1-linia rosie).

donauzentrum

Foto donauzentrum.at

7. Shopping Center Nord. Un echivalent mai mic al SCS-ului (“doar” putin peste 80 de magazine si restaurante), aflat in nordul oarsului. Are si cinema. Iata lista magazinelor!

 

8. G3 Shopping Resort Gerasdorf. Cel mai nou si mai modern mall din capitala Austriei, cu aproximativ 140 de magazine. Ca sa ajungi la acest centru comercial, va trebui sa iei metroul pana la statia Floridsdorf (capatul linie maro U6), apoi un shuttle bus gratuit care pleaca spre mall din jumatate in jumatate de ora.

 

9. Parndorf. Cine nu a auzit de Parndorf? Este outletul din afara granitelor, cel mai vizitat de catre romani, aflat la 30-40 de minute de mers cu masina de Viena. Partea buna este ca poti intra la el, fie cand te duci, fie cand te intorci de la Viena, pentru ca se afla langa autostrada Viena-Budapesta. Daca nu ai masina, atunci ia shuttle bus-ul din fata Operei. Biletul dus-intors costa 9,50 euro.

Outletul seamana cu un mic orasel, cu niste casute simpatice. Tot timpul anului sunt reduceri, motiv pentru care e aproape imposibil sa nu pleci cu cateva plase cu haine, incaltari sau lucruri trebuincioase prin casa.

Lista magazinelor cuprinde branduri precum Adidas, Armani, Calvin Klein, Diesel, G-Star, Gucci, Hugo Boss, Nike, Mango, Puma, Swatch. Stefanel, etc.

 

* Foto header : Wikimedia Commons. Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *