la-place-amsterdam-restaurant

Unde mananci in Amsterdam. Cel mai bun “impinge tava” din Amsterdam

[image name=line]

Nu stiu daca v-am spus, dar am un prieten care s-a mutat de vreo 3 ani in Amsterdam. Asa ca inainte sa plec in Olanda in aceasta vara, i-am cerut cateva ponturi. Una e sa ti le spuna un localnic, si alta e sa te apuci sa citesti tu pe te miri unde.

La Place, asta e locul. Pot spune cu mana pe inima ca e unul dintre cele mai bune restaurante tip “impinge tava” in care am mancat vreodata.

laplace

De obicei, cand merg in vacanta, nu ocolesc asemenea locuri. Unu la mana, ca vezi cum arata mancarea si ce iti face cu ochiul, doi la mana – mancarea fiind deja pregatita, nu pierzi mult timp la masa. Si daca ar fi sa mai adaug un avantaj, acela ar fi ca stii ce mananci. De cate ori nu mi s-a intamplat sa comand “la intamplare” din meniu, si sa nu fie intocmai ceea ce imi doream.

In Amsterdam sunt doua asemenea localuri. Unul, cel la care am si mancat, este pe strada comerciala Kalverstraat 203, in fata mall-ului Kalvertoren. Celalalt este chiar langa Gara Centrala – Oosterdokskade 143.

In La Place gasesti aproape tot ce iti poti dori de mancare. Sanwich-uri, pizza, salate pe care le poti combina in fel si chip, supe, paste, fructe, sucuri de fructe, deserturi, etc. Poti sa mananci si o friptura, facuta chiar in fata ta. Iti alegi bucata de carne din galantar, iar bucatarul ti-o pregateste. De asemenea, se gateste si asiatic, la wok.

Preturile nu sunt deloc mari. Cu 4-7 euro mananci o portie generoasa de mancare. Localul este impartit in mai multe zone. Exista un colt express, de unde trecatorii isi iau o gustare pentru acasa, exista zona de paine si patiserie unde iti lasa gura apa din cauza sau datorita, ia-o cum vrei, produselor expuse.

Poti sa iti iei orice, de oriunde, apoi te asezi la casa de marcat, si urci la etaj unde este o sala de mese foarte curata si spatioasa, cu mese mari de lemn.

Eu am mancat chiar pe terasa care ofera o priveliste asupra strazii comerciale Kalverstraat.

terasa

[wpsgallery]

Inainte de final si un pont. Daca mergi la La Place spre seara (dupa 18.00), multe produse sunt reduse 50%, ca altfel s-ar arunca mancarea. Am constatat si eu acest lucru cand ma retrageam catre Amsterdam Centraal.

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *