paris-pass-muesum

Cum vezi obiectivele din Paris, fara sa stai la coada. Paris Pass & Museum Pass

[image name=line]

Este fascinant, romantic, intrigant si deopotriva aglomerat – Paris, orasul luminilor.

Dar parca romantismul piere subit in fata unei cozi de cateva zeci, poate chiar sute de oameni, care stau mai mult sau mai putin linistiti, sa intre sa o vada pe Mona Lisa la Louvre.

O metoda buna de a evita cozile de la Louvre, Musee D’Orsay sau Palatul Versailles sunt cardurile Paris Museum Pass si The Paris Pass.

 

Paris Museum Pass

Cu acest card ai intrare gratuita la 60 de muzee si monumente din Paris si din imprejurimi. Este un card pe care cu cat il folosesti mai mult, cu atat isi demonstreaza rentabilitatea cu varf si indesat.

cat-costa-paris-museum-pass

Sursa : parismuseumpass.com

Cardul se poate cumpara pentru 2,4 sau 6 zile si costa intre 39 si 69 de euro.

 

The Paris Pass

Acest card este mult mai complex. Pe langa intrarea la peste 60 de obiective (incluse si in Paris Museum Pass), turistul primeste si o croaziera, o degustare de vin, transport nelimitat pe liniile de metrou, autobuz, RER (un fel de metrou/tren) si accesul in autobuzele turistice hop-on hop-off.

Pe site-ul The Paris Pass este si un exemplu – cati bani scutesti cu acest card.

the-paris-pass

Vizitand cele 7 atractii prezentate in tabel, va trebui sa platesti 139 de euro. Daca mai adaugam si un abonament valabil 2 zile pe transportul in comun (15 euro) – care este inclus in The Paris Pass – pretul sare la 154 euro. Asta inseamna un avantaj de aproximativ 44 de euro pentru turist, daca isi ia cardul.

Preturile acestui card variaza intre 110 si 195 euro pentru un adult. Copiii platesc mult mai putin.

preturi-the-paris-pass

 

Concluzia

Alege intre cele doua carduri in functie de planurile pe care le ai pentru vacanta la Paris. Fa-ti o lista cu ce vrei sa vezi, documenteaza-te cam cat iti ia vizita la fiecare obiectiv, cat costa si actioneaza ca atare. Daca vrei sa vezi numai Eiffel-ul si Louvre-ul, nu are sens sa iti cumperi cardul. Pierzi bani. Daca vizitezi mai mult, merita!

La final iti propun si acest articol, mai vechi, in care iti explicam Cum ajungi mai ieftin la Paris – cu low-cost sau cu o cursa de linie.

 

Foto header: Wikimedia Commons

* Nota: Preturile afisate in acest articol sunt valabile la momentul publicarii lui. Daca ti-a placut ce ai citit, da-mi un like pe pagina mea de Facebook, pentru a fi mereu la curent cu ce e nou. Multumesc! 🙂

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

3 Comments

  • constantin

    Bune informatiile oferite mai sus.De unde se procura aceste carduri?

  • Florin Chitic

    De unde pot face rost de aceste carduri

  • istrate

    buna si pe mine ma interesaza aceste carduri de un unde le pot cum cumpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *