Travel tips

La geam sau la culoar? Unde e cel mai bine sa stai in avion

04/10/2017
scaune-avion

Cum bagi mai multi oameni intr-un avion? Simplu, montezi mai multe randuri de scaune. Ce implica mai multe randuri? Evident, spatiu mai mic la picioare, deci confort mai redus.

De regula, companiile low-cost aleg sa configureze acelasi model de aeronava in mod diferit fata de companiile de linie. Gandeste-te ca la cursele de linie, partea din fata a cabinei este dedicata clasei business, lucru pe care nu il vei intalni la o companie low-cost care opereaza zboruri de la Bratislava la Palermo.

Si de aici apare o prima intrebare – unde e mai confortabil sa stai, la geam sau la culoar? Pai daca ai 1,95 metri ca subsemnatul, vei vedea ca picioarele se intind mai bine pe culoar. La geam stau ca un copil pedepsit, cu urechile intre genunchi, verificand din sfert in sfert de ora cat mai dureaza pana la aterizare.

Pe de alta parte, daca vrei sa te uiti pe geam sau sa faci poze, daca stai la culoar iti este aproape imposibil. Ce le spui colegilor de rand? Stati voi mai pe spate ca sa fac eu poze, desi oricum nu ajung.

Daca vrei sa dormi, cel mai bine ar fi sa stai la fereastra. Teoretic nu te deranjeaza nimeni, daca nu-ti da cu genunchii in spatar pasagerul din spate. Te poti si rezema de peretele aeronavei, lucru pe care nu il poti face la coridor. Dormitul la coridor e cu dus si intors. Ia in calcul faptul ca de fiecare data cand colegii de rand vor sa mearga la toaleta, va trebui sa te ridici sau sa le faci loc. Pot fi si linistiti, dar e chestiune de noroc. Stewardesele mai neatente te pot lovi cu cartul de mancare/bautura peste genunchi. Si doare ca in desene animate, crede-ma pe cuvant.

Daca zbori cu un copil mic, cred ca cel mai bine este sa il pui pe el la geam si sa stai tu pe scaunul din mijloc. Ii creezi in acest fel putina intimitate – mai mananca, se mai joaca, etc.

Celor care le este frica sa zboare cu avionul le recomand sa stea la culoar, poate poate n-or vedea cum decurg decolarile si aterizarile. De asemenea, celor agitati. Daca nu ai stare, cel mai bine te pozitionezi la culoar. Te mai ridici, te mai plimbi, mai faci cu ochiul unei stewardese. Valabil si pentru cei care pazesc toaleta. Acel cineva care urmareste iscoditor fiecare miscare a insotitoarelor de bord, aflate in fata sau in spatele cabinei, facandu-si de lucru prin zona. Si tot la culoar e bine sa stai daca mereu iti trebuie ceva din compartimentul de bagaje.

Cat despre locul din mijloc, va las pe voi sa ii gasiti avantajele, ca eu sincer nu vad niciunul. Bafta la check-in!

*Foto header: © Adisa | Dreamstime

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply