kaliakra

Locuri superbe pe tarmul bulgaresc al Marii Negre (3). Kaliakra, 58 km de Vama Veche

Poate al doilea cel mai cunoscut loc din zona nordica a litoralului bulgaresc, dupa Balcik, este Kaliakra. Sau Cap(ul) Kaliakra, asa cum il vei mai auzi invocat in povestirile prietenilor.

Un peisaj care iti taie rasuflarea. Si te asigur ca nu e o metafora deplasata. Kaliakra este o limba de pamant care intra adanc in mare. Atat in stanga, cat si in dreapta, cum privesti catre mare, tarmul este foarte abrupt, intocmai unui zid usor inclinat, care se ridica 60-70 de metri deasupra luciului de apa.

Kaliakra este o rezervatie naturala, care gazduieste ramasitele unei cetati medievale, constructie distrusa de turci in anul 1421. Si cum “naturalul” costa, asteapta-te sa platesti la intrare cate 3 leva de persoana (putin peste 6 lei). Legenda spune ca pentru a nu fi prinse de turci, 40 de fecioare si-au legat parul intre ele si s-au aruncat in mare. Cam inalt tarmul, dar … ce nu face omul pentru libertate! 😛

Si, desi te-ai astepta sa poti inainte pana in capatul peninsulei, probabil cel mai spectaculos punct al Kaliakrei, acest lucru este interzis din cauza bazei militare (un radar militar, mai exact) care functioneaza acolo.

 

Cum ajungi la Kaliakra

Din Vama Veche sunt aproximativ 58 de kilometri. Deci cam o ora de mers cu masina. Trebuie sa ajungi in orasul Kavarna, apoi te orientezi dupa indicatoarele care te duc catre Balgarevo.

Ultimii kilometri spre Kaliakra sunt superbi, datorita eolienelor care isi invart imperturbabile bratele lungi si hotarate.

Fotografiile din aceasta vacanta au fost facute cu noul telefon ASUS Zenfone 2, cu camera frontala de 13 MP.

kaliakra-1

kaliakra-2

kaliakra-3

kaliakra-4

kaliakra-5

kaliakra-6

kaliakra-7

kaliakra-8

kaliakra-9

kaliakra-10

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *