Travel tips

Mediterana (4). Parco Dune Costiere, plaja cu dune de nisip la sud de Bari

06/05/2018
dune-nisip-italia-1

Daca o iei cu masina tot pe malul marii, la sud de Bari, intr-o ora ajungi intr-un loc superb. Daca nu ai facut un strop de italiana la scoala, denumirea sa ti se va parea o insiruire de termeni greu de tinut minte – Parco Naturale Regionale Dune Costiere da Torre Canne a Torre San Leonardo.

Dupa cum ii spune si numele, este vorba despre un parc natural cu una dintre cele mai frumoase plaje pe care le-am vazut in Italia. Lunga, cu nisip fin, ape limpezi si aparata cumva de dune de nisip pe care s-au dezvoltat plante specifice vegetatiei din zona Mediteranei – diverse tipuri de iarba, ienupar, stejar de piatra, etc.

Este genul acela de loc aproape rupt de civilizatie, unde timpul da semne ca a incremenit. E o plaja careia nu ai cum sa nu ii dedici cateva ceasuri bune din vacanta ta. Nisip fin si apa de un albastru superb, atunci cand bate soarele. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Locul are ceva de oferit si celor care nu vor sa stea numai la plaja. Exista mai multe trasee de mers pe jos sau cu bicicleta, pe drumuri pietruite, printre gradinile cu maslini seculari care rasar din pamantul de un caramiziu turbat. Le puteti gasi aici, pe pagina oficiala a parcului. Si nu uitati aparatul foto. Orice poza face face cat o mie de cuvinte!

dune-nisip-italia-2

dune-nisip-italia-3
dune-nisip-italia-4

dune-nisip-italia-5

dune-nisip-italia-6

dune-nisip-italia-8
dune-nisip-italia-7

dune-nisip-italia-9

dune-nisip-italia-10

dune-nisip-italia-11
dune-nisip-italia-12

dune-nisip-italia-13

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

5 Comments

 • Reply Cristi 06/05/2018 at 20:07

  Super tare chiar vreau sa ajung vara asta în Bari… Ai închiriat mașina? Dacă da cât costa? Mersi

  • Reply Mihai Jurca 07/05/2018 at 08:57

   Da, am inchiriat. Nu mai stiu sa iti spun.

  • Reply Cecilia 24/06/2018 at 13:39

   Buna, am închiriat noi ptr sfârșitul lui August. Doua săptămâni cu Winrent cu 600€. Pot sa îți dau mai multe detalii dacă te interesează .

 • Reply Best of Travel 2018 31/12/2018 at 07:19

  […] si Ostuni, orasul alb. M-a atras in mod deosebit Parco Dune Costiere, despre care am scris aici (link) – o rezervatie naturala aflata pe malul marii, cu dune de nisip. A, si sa nu uit, ne-am […]

 • Reply Georgia 12/01/2020 at 12:51

  Salut. Oare se poate ajunge si cu transportul in comun in zona aceasta?

 • Leave a Reply