Travel tips

Ponturi. Cum mai gasesti o oferta decenta pentru Craciun sau Revelion

23/11/2017
cazino-monte-carlo

De Craciun, de Revelion, de Craciun si de Revelion? Cand sa plecam, unde sa plecam si mai ales, cat sa stam? Intrebari comune, raspunsuri diferite. In articolul de astazi o sa va dau cateva sfaturi din experienta mea din anii anteriori, numai pentru destinatii externe.

Daca vreti sa iesiti cateva zile din tara si efectiv nu aveti nicio idee incotro s-o apucati, atunci Skyscanner.com este o unealta foarte utila. Alegi din ce oras vrei sa pleci, la destinatie lasi gol, alegi datele, iar motorul de cautare iti ordoneaza biletele de avion catre diverse destinatii, in functie de pret. Vezi ce-ti face cu ochiul, cauta o cazare si aia e!

Daca ai o idee despre locul sau locurile in care ai vrea sa ajungi, cauta ofertele agentiilor de turism. Ele si-au facut pachetele pentru vacantele de sarbatori in urma cu cateva luni bune. Probabil ca mai sunt putine disponibile, insa pretul poate fi mult mai bun decat cel gasit de tine acum (bilet de avion + cazare). Am facut doua simulari, pe pagina unei agentii mari din Romania, pe Dubai si Phuket. In ambele cazuri, numai biletul de avion (cel specificat si in pachet), daca l-as fi luat acum, individual, costa cat tot pachetul de 6 respectiv 10 zile, cu tot cu cazare. Deci compara ofertele gasite vs. cautarile proprii!

Zboara de Craciun, pe 31 decembrie sau 1 ianuarie. Stiu ca nu e cel mai placut lucru sa stai in avion in ziua de Craciun, dar daca bugetul nu iti permite, este un pont de luat in calcul. Gandeste-te ca toti functionam aproape la fel. Ne dorim sa fim deja instalati la destinatie de Craciun sau de Revelion. Si de aceea cererea este mai mica pentru zborurile din aceste zile. Atentie ca unele companii nu prea au zboruri pe 25 decembrie si 1 ianuarie. Fiecare cu politica proprie. Dar arunca un ochi si pe aceste curse, unde ele exista. Cine stie!?

Vrei sa mergi la Florenta, iar biletul de avion este prea scump? Incearca sa zbori la Bologna, apoi sa iei trenul spre Florenta. S-ar putea sa faci o economie considerabila. Si nu mori inca o ora pe drum. Aici poti citi (link) cum m-am organizat acum doi ani de Revelion. Am fost pe Coasta de Azur impreuna cu doamna mea, cu bilete de avion cumparate din scurt (8 decembrie), spre Milano, apoi tren la Nisa.

Ultimul pont, desi aici trebuie sa ai ceva mai mult noroc, este sa gasesti un hotel, un resort, un parc de distractii, care are o oferta de nerefuzat, apoi sa brodesti si un bilet de avion la un pret decent catre acea destinatie. Am niste prieteni care au stat intr-un hotel luxos din Riga, acum cativa ani (oferta platesti 2 nopti, stai 4), si diverse alte gratuitati sau reduceri. Si a si nins ca in povesti.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply imprimante etichete 13/12/2017 at 16:45

    multumim tare mult pentru recomandari. pentru un nestiutor sunt extrem de utile.

  • Leave a Reply