Uncategorized Weather

Prognoza meteo 2-8 iunie. Se incalzeste usor, dar va mai si ploua

02/06/2014
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-95
[image name=line]

In aceasta saptamana, distributia campului de presiune si circulatia aerului, vor fi favorabile transportului de vapori de apa dinspre Marea Neagra si Marea Mediterana, asa incat sa se mai formeze nori, care sa determine ploi cu caracter de aversa, trecator insotite de descarcari electrice. Astfel de manifestari, cel putin in urmatoarele 2…3 zile, nu vor fi foarte multe, se vor semnala indeosebi dupa amiaza, cu precadere la deal si la munte, dar si in Oltenia, Muntenia si mare parte din Dobrogea.

Temperatura aerului va fi in crestere usoara si treptata si, de la rocoarea de acum, regimul termic se va apropia de cel ce ar fi normal la inceput de iunie.  Valori normale, in tara, in acesta perioada ar fi – maxime cuprinse intre 19 si 27 de grade si minime intre 6 si 14 grade, cu 24…25 de grade la Bucuresti, ziua si in jur de 13 grade, dimineata.

Si la Bucuresti, vor mai fi innorari si reprize de ploaie, in urmatoarele zile, la fel si pe litoral, unde la sfarsitul saptamanii trecute, ploile au totalizat aproape 100 l/mp, in mai putin de 24 de ore (96 l/mp la Mangalia, 77 l/mp la Sulina).

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply