bila-radar

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Paste in 2015

[image name=line]

Observatiile efectuate de-a lungul timpului au evidentiat faptul ca de Paste vremea este asemanatoare cu cea din ziua de Florii. O regula care, in general, se respecta. Explicatia ar fi una relativ simpla si anume: aspectul vremii este dictat (imprimat) de prezenta unui minim sau a unui maxim de presiune, a carui durata de viata este, in majoritatea cazurilor, de 3…4 zile. Cele 3…4 zile si inca pe atatea, incheie o saptamana si ciclul se reia.

De Florii, in acest an, norii au cuprins, treptat, majoritatea regiunilor tarii noastre, insa precipitatiile au fost foarte putine – ploi, iar la munte si lapovita sau ninsoare.

Spre sfarsitul acestei saptamani, in Romania, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi asa incat, majoritatea valorilor maxime de temperatura, vor depasi 17…18 grade, iar in Campia de Vest si Campia Romana, acestea vor ajunge la 22…24 de grade.

Astfel de valori sunt de asteptat si duminica, 12 aprilie, cand, unele innorari si ploi slabe izolate vor fi posibile, cel mai probabil spre seara, in Maramures, nordul Trnasilvaniei si in Moldova.

Regimul termic nu se modifica si va ramane ridicat si pe parcursul zilei de luni, 13 aprilie, cand innorarile se vor extinde, la fel si ploile, care, ca mod de manifestare vor fi asemanatoare cu cele de vara, respectiv averse si trecator descarcari electrice.

De marti, a treia zi de Paste,  vremea redevine frumoasa si va ramane calda. Sa speram ca vremea va respecta acest scenariu si regula confirmata in timp.

 Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *